Höga Kusten


Jag hade tänkt att börja med "naturskönt område" men det står det i alla broschyrer som ni kan tänkas lägga korpgluggarna på. Så jag skriver, Område som är skönt för naturen OCH ögonen.

Höga kusten skapades för triljarder år sedan, redan innan mat fanns. Då tryckte packisen ner havet skithårt och upp stranden skithårt så att det blev en Hög Kust.
Forskare jobbar fortfarande på hur namnet tillkom.

Om DU är ute och luffar, för att sedan stöta på en skylt som det står KRAMFORS åt vänster och NORDINGRÅ K:A åt höger, så luffa i jesu namn åt höger! Kramfors påstår att de är en del av Höga kusten men de är de absolut inte. Något de försnilar turister med bara.

Det som är bra med "HK" (som jag brukar kalla det i mina vänners närvaro) är som sagt den helsköna naturen, utsikterna, någorlunda lätta liftvägar OCH havet.
I havet finns det strömming och simpor. Om du ska fiska så kommer du bara att fånga april april din dumma-sill. Den är lättfångad och "nice".

HK är ett av FN´s världsarv. Det innebär att det har vunnit pris för snyggast frisyr och kläder.

Hur som helst så rekommenderas du att luffa i HK om du känner för lite stillsam luff, med lite mindre människor, hundar och bilar och lite mer träd, hav och fåglar. Du kommer inte att bli besviken.


Några coola luffers på G i Höga Kusten