Julafton


Den 24:e december varje år samlas familjerna för att fira Jesu födelse, titta på en fågel som fotograferar andra fåglar (creepy) och det är inte riktig julafton ifall en gammal gammal man inte får doppa bröd i fläskvatten, även kallat "dopp i grytan".

Vi tar det kronologiskt.

Du vaknar på Julafton. Det är dags för gröt. Du gillar inte gröt men äter det ändå. Du biter i något hårt. Det är en fidget spinner. Det betyder att du kommer få sparken nästa år.

Det är sen lite oklart vad som händer på julafton. Vi rekommenderar att ta en lång promenad. Sen dricka värmande glögg. Sen kommer din familj laga mat, igen. Men denna gång till julbordet, det är väldigt viktigt att detta äts upp innan kl 15, för då är det "Kalle".

Julbordet består oftast av det "gamla vanliga" men vi på LG2S rekommenderar att spexa till det med lite ovanliga element. Här är till exempel ett recept på en julceviche.

kl 15 måste alla sitta bänkade framför Kalle Anka. Det är viktigt att någon äldre man kommenterar "sån färg skulle man ha" när den schackrutiga färgen åker fram i Jultomtens verkstad. Vad schackrutig färg skulle användas till är ett mysterium man inte får svaret på förrän man själv fyller 40 och är av hankön (lite som en svensk kabbalah).

Sen är det dags för julklappar. Alla familjer gör detta på olika sätt och alla är fel. Oftast får barn flest julklappar och de vill helst inte att folk tittar på dem uppmärksammat medan de öppnar sina presenter, de vill helst ha sina saker och gå in på sina rum. Du vill å andra sidan inte titta på barn som öppnar sina presenter. Det är en lose-lose-situation.

Om du gör något annat, till exempel börjar läsa en bok eller spela mobilspel så kommer en annan vuxen blänga på dig. Det är däremot okej att gå till köket och göra sig en extremt stark julgrogg och eventuellt riskera att bete sig oanständigt inför barnen.

Klockan 19.05 är det dags för Karl-Bertil Jonssons Julafton. Ser man inte det är man en borgare. Skulle man inte vara klar med julklappsutdelningen vid det här laget så har man köpt för många julklappar. Tänk på miljön för i helvete.

Efter detta är det "fri lek". Om någon fått ett bra brädspel i julklapp kan ni spela den. Eller se en film. Till exempel The Holdovers. Ät mycket pepparkakor.