Hittepå


Ibland när vi hittar på något kan någon säga att “det har du bara hittat på”, vilket ju faktiskt är helt sant. Men varför får vi känslan av att något påhittat skulle vara något oriktigt? Om vi tänker på saken så har ju faktiskt allt möjligt riktigt hittats på. Eller, stenar har väl kanske inte hittats på - men i stort sett allt annat är hittepå!

Här kommer en lista på riktiga påhittade saker:

Ord - Jättestor hittepåfaktor! Alla ord som finns har hittats på, förutom kanske ord som “AAAH” eller “huh?”, för det är mest ljud som kommit spontant direkt från ryggraden. Men “AAAH” och “huh?” räknas väl kanske inte heller som ord, utan mer som just ljud.

Dagar - Vem har sagt att dagar ska vara just dagar? Hur lång är en dag och vad är definitionen av en dag? Jag har ingen aning, men tro fan att det är någon som har hittat på det.

Kategorier - Typ lika mycket hittepå som ord - om inte ännu mer? Det är dessutom fritt fram att hitta på kategorier för vem och vad som helst, vilket leder oss till..

Taxonomi och arter - Det är människor som har hittat på ordet taxonomi. Taxonomi är en massa kategorier och en av kategorierna är “art”. Olika levande saker tillhör olika arter. Även stenar kan vara av olika arter och stenar lever inte ens.

Regler - Ja men ni hör ju vilket hittepå. Behöver inte sägas mer om regler.

Sagor - Sagor är något av en specialare. De är påhittade och är “overkliga”, men samtidigt är de jätteverkliga och går ofta att betala för med pengar. Jag vet flera sagor (se Bibeln, Bockarna Bruse och Fabel för exempel). Sagor är lite meta. Testa hitta på en saga redan idag och bli hittepå-meta-master!

Hela den här högst verkliga och riktiga artikeln är faktiskt ett enda hittepå och finns i det stora påhittade arkivet med supermånga andra påhittade hittepåartiklar på den påhittade sidan https://lg2s.se/

Hjäkliga Hälsingar,
Trollet