Skalk - The Aftermath


Har du eller någon av dina tjära utsatt eller blivit utsatta för Dådet?
Dådet? frågar du, som inte vet vad jag pratar om.
Den där tomma känslan. Suget i magen, hålet i brödet.
Du bara känner det.

Nästa gång du sträcker dig efter brödlådan men ett behov om inte ett begär att stoffa maggen, väntar en hisnande överraskning. Du öppnar lådan, sliter sönder brödpåsen och lyfter första biten limpeklimp. Här bakom finner du inget stoff alls, utan ett obehagligt lufthål format som en lite mindre limpa.

Ditt bröd är skalkat. Inget innehåll återstår. Allt är kant. Ditt liv är över, tänker du som en idiot.

Här kommer ett par förslag.


* Hämnd är ganska bra. Slå på ugnen, jaga efter den listiga typen som var i ditt kök senast. Slå på typen. Kom på att du glömde ugnen på, skynda dig hem.

* Krutonger är inte riktigt lika bra, men även en fegis klarar att göra krutonger. Slå på ugnen. Montera isär din skalk. Kasta på oljad plåt och tjonga in i varm ugn. Vänta tills skalken ser torr och hård ut. Ta ut och knapra.
Jag tror folk lägger sånt här på sallad i italien. Försök att inte tänk på knödel.