Brunflo


"År 1324 skrevs ortnamnet Brunnflo, vilket antas vara en sammansatt pluralform av ordet brunn i betydelsen 'källa', med efterledet flo efter 'sank myr'. Historiskt har med detta avsetts flera källsprång."

För 10000 år sedan nådde apfolkets folk den skandinaviska bergskedjan och sade till varandra "jag orkar inte gå längre". 10000 år senare stod Brunflo färdigbyggt. För att fira detta har man uppfört en Gulf bensinmackstation. Där kan man tanka och köpa snus ur de åtta snuskylarna.

Likt Rom går alla vägar till Brunflo. Är du sörlänning kan du ta E45 från Sicilien. Är du däremot kamrat från öst kan du ta E14 från Sundsvall. Eller från andra hållet, kapitalismens högborg, Trondheim.
Tåg finns det gott om. Både från Stockholm och Sundsvall. Det kanske förvånar dig att Brunflo, som ligger mitt i hotahejti, får så mycket infrastruktur. Det är för att Stockholmarna enkelt ska kunna åka till Åre varje sportlov. Som en bieffekt fick de även ge Brunflo motorväg och tågavgångar.

Vad kan man äta i Brunflo? Det finns massor. Det fanns ett thaiställe men det stängde nyss. Så två pizzerior. Sibylla i Brunflo är troligtvis(??) Sveriges enda Sibylla som främst serverar pizza. De har byggt en egen onlinepizza på brunflogrillen.se. Sen finns det korv på Gulf. Kaffe och kaka på Centralbageriet. Coop har massor av mat. De har byggt en hel avdelning för veganer. Grönsaksavdelningen. Smack pjuff!

Vad kan man göra i Brunflo? Enklast är väl att vara 16 och dra runt med epan. Är du inte 16 utan en riktig människa så är det lurigare. De flesta förlitar sig på skogen och sjön för att hitta på saker (för att inte tala om alkohol och släktfejder). Så det finns ingen kokainbar eller orgiebunker eller vad ni stadsbor nu brukar hitta på. Sen om du verkligen är fast i Brunflo några timmar tills tåget till Åre går, så kan du väl ringa 2 så kanske hen bjuder hem dig på kaffe. Men då ska du verkligen ha tråkigt, och ha 2000 spänn redo i dricks.