Gröt


Aka världens kladdigaste mat, den grejen fattade till och med 70-talshippisarna när de vevade runt i grytan och filosoferade. Och vad kan passa bättre än gröt som en kletig kram från insidan nu i juletider? Världens mest solidariska mat! Du kan ta vilken gegga av växter som helst, koka dem i 100 minuter och sen äta dem med näven! Karl Bertil skulle bli stolt över dig just nu

Det finns några olika grötar, jag kan rekommendera dem alla:

Microgröt
Koka havregryn i micro, klart på 3 min, det har du förtjänat! Ät dig lycklig

Spisgröt
Inte att blanda ihop med norge/norrlands spisbröd, det kommer senare, utan du kokar gröten på spisen istället! Klart på 3 minuter, det har du förtjänat. Ät dig lycklig

Eldgröt
Nu är blir man varm i luffarsjälen, ute i naturen över en rökig eld. Det _ska_ bränna i ögonen, krydda den med bär och kvistar du hittar på marken. Ät dig lycklig - det har du verkligen förtjänat!

Någon annans gröt
Även ett tips för dig på luffen: håll lite koll ifall polaren inte äter upp sin gröt, eller det kanske till och med finns en slev kvar i kastrullen. Bonuspoäng om du äter med näven, naturens egen slickepott!

Gröt utan värme
När det tryter så kan du laga gröt utan någon värmekälla alls, är du över nollar så är du safe! Lämna dina gryn i vatten jättelänge, så är det nästan som att du kokat den! Iaf ett halvt dygn eller så, beroende på hur mycket tugg du gillar. Uppåt en vecka eller så går gränsen, då håller du på att brygga grötmäsk. Grattis din gamla punkare!

Dagen-efter-gröt
Den riktiga festen efter festen. Navigera dig förbi avslagna burkar, rödsvinsslattar och annat bråte till den riktiga skatten: den halvfulla kastrullen i botten på vasken, kryddad med fest från dagen innan. En extra fest - bara för dig! Extra poäng om du steker upp den i smör.


Gröt är också den perfekta smakbäraren, så krydda den med vad du vill. Fråga din närmaste hippie för inspiration, men en klassisk gröt som är lätt att fixa till sig är med lingon och en klick smör. En stor klick.

Och skippa spisbrödet, du har ju gröt nu!


Denna artikel är en del av LG2S väntar på X-mas 2021, våran recenserade och kritiserade julkalender från ett år som nästan alla minns.