Fake it 'til you make it


Jaha. Det här låter som något slags trix som människor “i svängen” använder för att låtsas vara kompetenta. Det är egentligen inte det det handlar om. Det handlar om att alla som försöker skapa något eget. Om det så är ett företag, ett konstverk, hemmagjord porrfilmsporr eller en stor stor boll. Folk som går runt och tvivlar på sig själv och sina idéer. Ingen kommer undan tvivel, paralysering och självsabotage. Tricket är att kötta vidare och låta ens handlingar få det att verka som att man är bensäker på vad man gör. Det skadar inte om din omgivning också tror att du har benkoll men främst ska du övertyga din mjäkiga hjärna. För att den där inre sabotören inte ska vinna så måste man låta kroppen göra helt tvärtom från vad sabotören säger. Du ska styra din kropp som en GTA-gubbe i tredje person. Som en köttmecha. Blanda inte in hjärnan i det hela, den bara gnäller och ojar sig. Hjärnan får möjligvis räkna matte och skriva julrim, resten ska kroppen sköta.
Det här fungerar när man känner sig nere, vilsen och vet inte var man ska börja. Hjärnan vill ligga på soffan och kolla igenom den där serien du sett 30 gånger. Kroppen vill sätta ena foten efter den andra. Städa upp lite. Kanske till och med gå ner på stan eller ta ett varv runt sjön. Tänk inte på vad det ska vara bra för utan gör det bara. Om kroppen gör konstruktiva saker är det rätt svårt för hjärnan att vara fast i en negativ spiral (← det här är vad det ska vara bra för, men tänk inte på det!)
Så nästa gång du vill skapa ditt eget hembränningsimperium men rösten i ditt huvud säger att du inte har kompetensen, kolla hur man bränner hemma på youtube. Sen trots att rösten i ditt huvud skriker att det är rävgift du bränt, så ställer du dig ändå utanför badhuset och säljer skiten för hundra spänn litern! Och när Johan Edlund i 9B frågar dig om spriten är god, då spänner du ögonen i Edlundspojken och väser “det kan du fan skriva opp!” Då kommer du äntligen att bli en människa i “svängen”. Och med “svängen” menar vi tvärsvängen man gör när man halsat hb hela kvällen och man håller på att köra på en älg med epan.


Denna artikel är en del av LG2S väntar på X-mas 2021, våran recenserade och kritiserade julkalender från ett år som nästan alla minns.