JuleTricken


Tjena, läget då????
Trickengänget här, tillbaka med ännu en artikel om: Tricken.
Tunnelbanan i Stockholm. Vi kan inte sluta beskriva den!
Den är ruuuund! Den är vit på sina ställen! Finns glass.

Ja nu ska vi se. Tricken. Vad har vi inte sagt om Tricken? Har vi sagt det där om att man ska sucka svintyst!? Ja justja. Den sa vi. Har vi nämnt Rancid? Ja vafan, redan i andra stycket.
Det finns en artikel om Tricken, det finns en artikel om Trickengänget. Men det finns ännu inte en artikel om JuleTricken. Nu börjar den.

JuleTricken - aka den långa hemresan


Vi frågade Aftonbladet om hjälp med den här artikeln.

Scenario: Ja, nu har man testat stockholm då. Snygg stad, många shoppar. Men det är dags att ta JuleTricken hem till Akalla, Norrland. Allt norr om slussen är Akalla, Norrland.

Gör då såhär:
 1. Visa biljetten för övriga resenärer. Gå från vagn till vagn och visa att du har all rätt i världen att åka tåg.

 2. Kommer det konduktörskontrollant? Spring för ditt liv. När de springer efter dig så kuta ända till Domus och när de haffar dig så visar du din konduktör för kontrollanten och skriker “vad bra att vi fick motion nu!”. Ett nyttigt prank.

 3. När du står på plattformen- kväv personalen. Våga detta! Våga!

 4. När JuleTricken rullar in och du gör dig redo att kliva ombord kan det hända att det kliver ut personer från JuleTricken, alltså personer. Detta kan vara väldigt påfrestande men låt dem inte se sur ut.

 5. Nu är du JuleTricken, grattis! Upp på hatthyllan om du inte vågar tro dina ögon.

 6. När du ser ett ont spratt, finns ju givetvis en risk att ett TV-team springer fram precis när du har satt dig och avslöjar att du är med i Dolda kameran men detta händer nästan aldrig.

 7. Det kan vara roligt att köra bort JuleTrickenvärden. Flytta dig. Och: ditt skräp.

 8. Nu kommer en extremt kritisk punkt i JuleTrickenresandet, själva sättandet av dig själv. Försök undvik att komma på plattformen, inte mitt i gången och klä av dig ytterkläderna som om du stod vid sidan av din säng redo att gå och lägga dig. SÄTT DIG BARA NER.

 9. Var trevlig mot dårar.

 10. Om du får ett mobilsamtal, försök att använda din telefon som en walkie talkie. SÅ HÄR.

 11. Bli kissnödig. Bli TVUNGEN.

 12. Var livrädda när de åker tåg. Ta hand som dem.

 13. Visst är det förseningar. Dessa förseningar är tågvärdarnas fel. Våga lita på bussen till Lenhovda.

Så, nu vet du hur man åker JuleTricken! Jag önskar dig en trevlig resa. /Malin “trickerine” Wolferin - Executive C-3PO för Aftonbladet.
🕯️

Tack fina ni som har klappat med, skrikit med och.. överhuvudtaget levt om. Klappa med kan ju va lämpligt. Annars kanske vi skriver en till!? Nämen… annars får ni inte komma ut!
LG2S önskar en good jul och ett good new york.
*hugs and kisses (and mooses) from "gänget"*


Denna artikel är en del av LG2S väntar på X-mas 2021, våran recenserade och kritiserade julkalender från ett år som nästan alla minns.