Saltlösning


Suck, det har hänt igen!? Du har kokat makaronerna och silat dem i slasken. Du är jättesugen på middag. MEN saltet är slut… Vad ska du äta till makaronerna? Vatten? Näe, du är ingen fånge. Du vill ha makaroner och salt.
Du behöver en SALTLÖSNING.

Spring till skåprummet. Där du förvarar alla dina skåp. (köket) Låtsas att du är en polis och BRYT SÖNDER LUCKORNA, vräk ut lådorna och lägg allt du hittar på golvet. Släck i taket och lys med ficklampa. Hittar du något av det här: .

Sojasås
Vegetariskt alternativ till salt. Drick försiktigt så att du inte spiller en droppe.

Saltiner!
Du kanske har en förpackning grisstina-saltiner från kina i skåpet / på golvet? Det har man nästan jämt. Annars är man konstig. Eftersom saltiner består till 50% av salt så tar du din saltaste saltin och smular.

Socker!!!
Jag skulle nog säga att socker är bra mycket godare än salt. Använd socker om du kan.

Insidan av skräp
Gå igenom soporna. Slicka på insidan av påsar som har innehållit saltigheter, t.ex. saltin-förpackningar. Mums! Chipspåse ja tack.

Jordnötter!
Wow! Det är ju ännu godare än makaroner och salt. Cowabunga! Du lagade en mat men fick en annan (din favorit: jordnötter).

Jättesmå saltpåsar
Gå till maxdonalds king på hambörjerbörs och sen när ingen tittar: stjäl du jättelite salt. Gott men smått.

Saltlösning
Häll bort lösningen och behåll saltet.

Salta katten
Vill inte ha salt. Klappa den istället.

Havet
Några deciliter hav på flaska eller hink? Koka havet och skrapa loss saltet från insidan av grytan. Behåll grytan. Det ska man nästan alltid göra när man lagar mat.

Frysen
LG2S förvararar sitt salt i frysen så frågar du oss kommer vi att säga “har du kollat frysen?”.

Övriga kryddor och sås
Du kan använda vilken krydda som helst på dina makaroner. Även sås. Men om du hade sås hade du väl aldrig läst om saltlösning till att börja med.

Bollar och presenter
Saker som har en insida KAN innehålla salt om du har tur. Ta fram kniven och släggan sedan öppnar du allt som inte går att genomskåda: bollar, presenter, julklappar och porslin med mera. Även solida block.

Natriumklorid
Syntetiskt salt bestående av kemi och grundämnen. Bör hanteras av proffs med skyddsbrilla och skyddsbralla*.

Snö
X-mas edition. Salta din pasta med snö.

Gympapass
Visste du att svett innehåller både det ena och det andra? Även salt. Spring tills du stupar, löp tills du blöder och kuta akut. Samla svett i handduk och vrid ur den över dina makaroner. Tjolahopp: kroppens naturliga saltlösning.

Köpa nytt salt
Det här är vårat bästa tips. Köp salt, det är du värd.

* Enormt stora mängder natriumklorid kan kväva en hel människa.


Denna artikel är en del av LG2S väntar på X-mas 2021, våran recenserade och kritiserade julkalender från ett år som nästan alla minns.