Luftbloss


Luft är den godaste rök som finns att andas.

Ibland blir det tungt i din stackars fragila fina hjärna. Svärmor dränker sig och tappar pengarna, husbonden piskrappar sin FUBUbralla och hästarna skenade under månskenet.
Utmärkta tillfällen att ta luftbloss.

Gör då såhär
Tänk dig låg sol, norrländsk vårvinter / höstvinter / vintervinter, njutsamt väder helt enkelt!
Du vrider kroppen mot solen och blundar mjukt. Du drar ett friskt och närvarande luftbloss. Du suckar som första klunken kaffe: Mmm, Aah, luft, mumma!

(författaren spisar George Harrisons Imagine på telegramofonen och tänder ett ljuvligt juleljus)

Visste du att!?!?? det finns minst sagt hundratals personer på jorden som tar ett luftbloss samtidigt som du. Jag föreställer mig att ni står i en ring över hela det vakna jordklotet, med solen i mitten, andandes och blundandes.
Det är powerfullt. En flock människoapor runt samma eld, samma varma kinder. Det är nästan som att vi är kosmisk strålning och hokus-pokus-energi allihopa. Att Livet är hypnosen, och Strålarna verklighet...
Nej, vad är det för tanke? Ska vi börja odla vår egen mat också?, och skägga linser?, i BATIKFÄRGADE UNDERKLÄDER!?
Nej tacka vet jag kött och kristen tro!!!!!!!!
Nej jag skämtar, klart vi hallucinerar. Jag och du, samma dröm, samma 1. ❤️

..

Och nu blir det ännu värre (bättre). Har du tänkt på att det finns minst sagt TUSENTALS djur som gör precis som du, exakt samtidigt. Har du någonsin sett en katt i fönstret en solig vårvinterdag i maj?
Tänk på tallarna och talgoxarna. Dom luftblossar nästan hela dagarna. Tallarna gör syre av koldioxiden i luften medan talgoxarna gör tvärtom. Låtsas att du är talgoxen. Den har fin bringa. I fantasin sitter du på tallegren. En äkta symbiotisk luftrelation. Av någon anledning tänker vi på Atombadet.

På natten vänder du dig mot månen istället.
Känn dig som en universell flock mjukt blundandes varulvar.

Nu får du vandra vidare, vandrare.


Denna artikel är en del av LG2S väntar på X-mas 2021, våran recenserade och kritiserade julkalender från ett år som nästan alla minns.