Tåg #2 - Förnekelsen


Asså sorry Seb men vad är det för artikel du skrivit? Det där är information du hittar på sj's hemsida. Plus att varken sj, hemsidor eller förköpsbiljetter är eviga. Nu för tiden kan man inte ens köpa sista minuten. Eller slå sin son! Tiderna förändras. Men tåg, det är 4-ever. LILJA 4-ever!

Det finns många nackdelar med tåg. Det är dyrt i jämförelse om man delar 2-4 pers på bensin i en bil. Du kan inte stanna och kolla på hällristningar. Du måste ha massor av främlingar i din närhet. En runk måste ofta avklaras på en toalett med minst en främlings bajslukt stigandes i näsborrarna.

Men fördelarna! FÖRDELARNA! En lång tågresa kan med rätt förutsättningar bli som att hänga i soffan en eftermiddag.

Har du ström och eller internet så är du så jävla set. Med laptop med dig kan du skriva en artikel till ditt luffmagasin. Har du mobileo kan du ringa en vän eller kolla när snyggtjejen i Scrubs blir pattknullad mentalt.

En sak som hjälper är att skärma av sig från resten av universum. Hörlurar av kaliber in-ear eller omslutande gör att du slipper lyssna på Grill-Britt gråta med en bäbis i famnen. Du lyssnar på fuck you-musik och kollar på Quakeworld the movie. Som att du vore hemma. När du beställer biljett, kolla om du får välja plats. Ta en plats där du slipper sitta brevid någon, så kan du bre ut dig lite. Kanske bresa för snygga killen nere i plats 69.

Skit bistron. Vilket jävla råttbo. Packa matsäck eller köp på Coop innan du går ombord. Testa dig själv, hur slafsiga mackor kan du packa i din väska innan du får smaksensation? Rätt så!

Har du ingen ström eller internet så är det inte hela världen. Du är en tuff luff som vet hur tiden ska tas. Böcker går inte av för hackor. Du läser dem och lär dig mer om hur det är att vara människa. Eller nyckelpiga i Franz Keps uppskattade roman Förhandlingen. Skriv artikeln till ditt uppskattade luffmagasin på papper med en zå kallad penna. Träna på att rita. Bli besviken på dig själv. Träna på att bli besviken. Meditera. Som ett riktigt flumhuvve gör du dig själv till den ultimata zen-luffaren. Flöda som vatten, fall från en gren. Titta på landskapet! Visst är naturen bättre än New York och Chicago? Räkna får på ängen och sov en timme. Så jävla nice med gratis sömn.

Få saker gjorda som du annars inte tar dig tid till.

Bidrag
Finns skriver: tipz för öl-lövers på tåget: ring tåget och kolla vilken bärs de har i bistron (skyll på din kan-bara-dricka-sofiero-guld-alergi), sen köper du och din polare på dig en platta av exakt samma sort!

Saknar du polare så löser du det snabbt med ett flak bärs har jag hört.