Bilsemester #2 - Förnekelsen


Nu är det dags! Det har gått 20 år och preskiberingstiden för den förra artikeln om bilsemester har gått ut! Dags att visa var bilen ska stå!

Ny fakta har flytit till ytan. Till exempel finns en helt ny bil på marknaden. Skåpbilen! Ett slags hus man bor i.

Sovplats!
En sak som snuten inte vill att du vet är att du får sova i din bil. Det finns ingen lag om att göra det. Däremot finns det en lag om att störa ordningen genom att kanske vara bofast i din bil, skräpa ner och skrämma folk som bor i närheten. Men om du står avsides en natt, så finns det inget snuten kan göra enligt lagen (år 2020). Har du skåpbil så kan ingen se dig sova och du kan slagga var fan som helst.

Ett ultrabra ställe att parkera över natten är naturreservat. Sverige stat, Göran Persson, har sett till att det finns rimliga vägar till alla Sveriges reservat. Ofta hittar du stora parkeringar där du står gratis. Det finns inte sällan ett dass som staten byggt dit. Så du slipper bajsa på en stackars korre. Det kan ibland finnas grillplats nära parkeringen. Och såklart har du fin natur som staten bestämt sig för att bevara. Du hittar dessa områden rätt enkelt. Ta fram din kartapp och sök på "naturreservat". Ofta finns bilder på stället så du kan få ett hum om vad du har att vänta dig. Sen är det bara att dra dit, grilla kr0v och slagga. Tre ultrabra ställen är t.ex Gröntjärn, Skekarsboberget och Tiveden.

Badplatser! Ofta på ordnade badplatser på landsbygden finns en parkering där du står gratis och avsides. Ibland en mulltoa om det är riktigt välordnat. Sen en jätteviktig sak, bad. Med hjälp av ett hopp från en brygga kan du tvätta din lekamen innan det är sängdags. Lyxigt? Varje dag! Ta fram din kartapp och sök på "badplats".

Förra artikeln nämnde campingar. Billigt, dusch, affär och tryggt. Fantastico! Akta för att anlända för sent bara. Då har de stängt för kvällen och bommat för campingen.

Sen finns såklart alternativet att helt enkelt sova hemma hos släkt och vänner. Planera din körning så att du alltid stannar hos någon du känner. Parkera bilen och sov på någons soffa. Som en vanlig luff fast inte lika äventyrligt.

Att sova längst en motorväg är ovärdigt. Du kommer att ligga och vakna av lastbilar som passerar och oroa dig för att någon ska glutta på dig när du sover. Försök hitta något någon km bort från storvägen.

Mat!
Snax är så jävla gott! Visste ni att man kan leva på snax i flera timmar innan man dör? Så jävla smart! Bensinmackar har mycket bekvämt men vill du komma undan billigare så försök hitta alternativa källor till läsk, nötter, snax och färdmat. ÖB och Rusta har billiga snax i städernas ytterkanter.
Vill du äta riktig mat så stanna på coop, handla allt som är gott och käka middag på gräsmattan utanför. Det blir bara söligt i bilen.

Underhållning!
En playlist med bilvänliga låtar är given när folk inte orkar prata eller leka. The Primitives - Crash är obligatorisk. Kom ihåg att göra listan offline så slipper ni att musiken dör mitt i skogen pga ingen täckning.
Gul Bil är en lek som starka gillar att spela med svaga. Ni vet, när man ser en gul bil så slår den starka den svage.
20 Frågor är nice. milq tänker på en kändis/figur/karaktär, och slusk har 20 ja-/nej-frågor på sig att räkna ut vem det är. Det är ok att ha perioder där alla bara sköter sig själva också. Någon läser, en annan sover och den tredje DRAR EN TARZAN ÅH NEEEJ!

Värme!
Det blir kallare än man tror i en bil på natten. Sovsäck kan vara nice även om det känns varmt på dagen. Sen blir det fuktigt av kondens efter att era munnar andats några timmar. Känner ni er trygga så öppna ett fönster på glänt så blir det inte kladdigt.

Övrigt!
Se till att alltid ha en mobbe på laddning i 12v-uttaget när bilen kör. Den skillade bilsemestraren har köpt en cigarettadapter med två usb-ingångar så två mobiler kan laddas samtidigt.

Sök på "billigast bensinpriser" på interwebben så finns där siter som kollar upp var bensinen kostar minst i en ort. Kan handla om ören per liter men efter några tusen spänn börjar skillnaden märkas.

Om bilen skulle gå i självlås eller gå sönder så finns det alltid någon att ringa. Bilar har pajat förr och samhället, Göran Persson, har flera system på plats för att lösa situationen. Kan kosta en slant men det tar du på faktura och löser senare. Sökmotorn är din vän om något händer.

Reservhjul, fälgkors och domkraft. Kan vara nice om du vill slippa ringa en vuxen när olyckan varit framme.

Det viktigaste med bilsemester är att göra en tvärnit och svänga in så fort ni ser sevärdhetsskylten.