Berg


Vi har en jävla artikel om Berlin, men ingen om berg? Vad är det med oss? Vill vi inte vara coola? För det finns inget coolare än berg. Kolla här bara:Det som gör berg coolast är att de är skitstora. I jämförelse med en monstertruck eller en stor stor häst, är berg fortfarande otroligt stora.
Det som också gör berg coola är att de lutar. Ofta i varsin riktning. Så man kan göra en massa gravitationsbaserade lekar på berg. Typ ungdomssporterna "Falling" eller "Skiing" eller "Trampolining".
Berg är skitbra att kolla på naturen ifrån också. Man kommer så högt upp att istället för ett futtigt litet löv, eller ett fånigt katthuvud, kan man se massor av natur på en och samma gång.

Nu har vi pratat om varför. Snart ska vi prata om vilket.

Ett lite menlöst berg har alltid varit Kinnekulle. Det är nästan så att man skulle kunna tro att det är en kulle, för att den HETER kulle och sådär. Men det är alltså klassifierat som ett berg. Sveriges lägsta. Har nästan inga av de coola egenskaper ett berg brukar ha.


Låt oss istället prata om coola berg. Vi snackar Helagsfjället och Kebnekaise. Ett riktigt coolt berg är K2. Väldigt populär på 90-talet. Gick sedan vidare och startade skidmärke.
Man kan för enkelhetens skull säga att ju högre ett berg är, ju coolare är det. Bevis:


Justja, berg är skitfarliga så ta det lugnt när du är på ett. Många dör på berg och det är synd. En sak som finns i berg är grottor. Det är gamla kvartar åt dåtidens luffare och rövare. Den kändaste grottan är Rövargrottan på Skuleberget. Detta är garanterat sant.
Ett gäng hårnackade rövare skrämmer bort journalister Foto: Privat