Att varva en stad


Att varva något är att man spelat ut det. Dvs man har klarat sig till den något överförväntade slutvideon. Det kan vara att Mario får doppa Peach, eller att en Final Fantasy-karaktär ler harmoniskt till tårdrypande musik.

Du varvar en stad genom att flytta till den och sedan lyckas vara kvar ett år. Efter ett år med vad du nu har gjort i stan så har du alltså klarat dig. Vid det här laget har du två val. Har du inte trivts borde du testa en annan stad. Är du inte riktigt säker så testa och varva spelet en gång till. Det finns ju många expansionspacks och sidequests som man kan ta sig an. Efter att ha varvat en stad två gånger så borde du vara säker. Trivs du inte med gameplayet så byt stad illa kvickt. Trivs du bra så testa att spela staden i 10 år till, och se vad som händer sen.

När man varvat staden en gång får man kalla sig en "-are" eller en "bo", det vill säga till exempel en Härnösandsbo. Du är ingen tvättäkta inföding men det är där du bor, där har du din familj, och du hittar nästan överallt där.

Andra saker du borde ha hittat efter att ha varvat en stad:
- Stammishak (fika, mat eller bärsa, helst alla tre)
- Några kompisar (Som också bor i stan)
- Sysselsättning (Hobbys, jobb eller pilates)
- En jobbig person som du hade ett dåligt ligg med
- En söt person du haft/har en crush på
- Favoritplats att umgås utomhus på sommaren
- Minst två pizzerior med fungerande slaskmat
- Stans byfåne/-ar

LG2S har varvat följande städer:
Stockholm
Göteborg
Amsterdam
London
Bryssel
Västerås
Umeå
Örnsköldsvik
Kramfors
Örebro
Gävle
Hagnesta Hill
Uppsala
(Det finns många fler, hjälp till att bidra)