Valörer


För en jädra luffare är det riktigt viktigt att tjäna en massa pengar. Därför skriver LG2S en artikel om valörer. Din guide i pengadjungeln när aktierna börjar ge avkastning.

1000-lapp
Den högsta pengen. Sällan har man användning för den, utom när man snabbt måste påminna sig själv om hur G Vasa såg ut. Men vem behöver det? Ge pengen till en fattig istället.

500-lapp
Har du nästan aldrig heller användning för. Oftast tar man ut en sån när de har slut på hunkor @ sedelmaskineriet. Det blir oftast en blöt krogkväll, när allt man ville var att betala lite garderob.

200-lappen
Kommer snart, eller har kommit beroende på när ni läser. En skön summa dollares att bära runt på i pappersform om man t.ex ska handla en bunt kläder på myrorna.

100-lappen
Klassikern. Alla har vi tyckt att den var värd mycket när vi var små. Alla har vi gråtit när vi bara har en sån kvar när månaden är slut och interneträkningen står obetald.

50-lappen
Den snyggaste lappen. Har inte bara en fin färg, utan också en snygg tjej. Jenny Lindth, sångerska och pattbrud. Synd att inga lappar har snygga killar. Nåväl, mig gör det inget. En bra summa för ett meal med dryck eller en kardigan.

20-lappen
För hög för att lägga i växelburken, för låg för att ta på allvar. Hittas nästan jämt i jackfickan och används för att köpa en bunt powerking innan bandrepet.

10-lappen
Är precis som det bästa en Kiruna-bo vet: En död lapp. Dock kommer tvåhundringen att ha samma mått som den.

Nu vet ni. Gå ut och köp en sprillans Saab för stålarna men kom inte och klaga när reservdelarna tar slut (2009-internskämt)