Björnfesten i Sveg


Sveg är ju en plats som är världskänd för att husera Världens Största Björn™, i alla fall tills att vi på LG2S har fått ihop nog med plankor och spik.

Detta firar befolkningen med att varje år ha något som kallas för Björnfesten™. Det går ut på att man kan betala för att gå in på ett inhägnat område och därinne dricka öl medan man lyssnar på sina favoriter inom E-type, framfört av ett av Norrlands 300 miljarder coverband.

Detta sker dock på kvällen. På dagen gör man rätt i att samlas och dricka alk. Kanske slänger man i sig Sveriges Flottigaste Pizza™ på Knuten eller en vegetarisk hamburgare stekt i köttflott på Sibylla.

Kontentan är att du blir full i tre dagar, kanske ligger med Nanne Grönvall och njuter av det faktum att du befinner dig långt ifrån storstadsstressen, och inte behöver tänka efter så mycket.

Björnfesten är på samma gång som Arvika, så vi räknar kallt med att 40% av Arvikas f.d besökare kommer att dra sig mot Björnfesten™ eller kort och gott bli uppäten av en björn liftandes genom Härjedalens djupa skogar.