Åka utför på vintern


I norra Sverige finns något som kallas för "backar". Det är en slags sluttning som gör att marken inte är platt. Tack vare forskare har barn i miljoner år åkt utför dessa med olika hjälpmedel. Det här är varken förbjudet eller fel *arg*
Det du behöver är:

Nämnda backe.
Gravitation - Finns i skogen, gratis.
Halt underlag - Finns i Norrland, gratis.
Åkdon - Kostar multum på BR Leksaker.

Men vadå åkdon? LG2S tar dig närmare in i djungeln av åkautföråkdon4winter-åkdon som finns där ute.

Bohbb
Kallas ibland för Snowracer. Det är tre skenor, en sittbänk och en ratt. På den tredje skenan sitter ratten och möjliggör att man kan styra åkdonet precis som om det vore en automobil. Ofta säljs de med bromsar som man lätt monterar bort, så att man kan åka rakt på ett träd i lugn och ro. Det här är den fege/rike mannens åkdon.

Tefat
Perfekt om du vill dö en grym död. Är precis som farmors mage, rund och du hamnar alltid med ryggen i färdriktningen så att största möjliga skada mot ryggraden kan göras.

Dyna
En hal madrass som åker skitfort och som inte går att styra bra alls. Dvs 100% kul! Det bästa med den här är att man lätt åker fler på den och kan krasha i en svettig hög med binyfikna killar och tjejer.

Skiboard
Jag vet inte om alla upplevt den här, men det är en planka med ett snöre på typ. Den kommer i färgerna svart, grön, blå, vit.

Snowboard
Exakt som en skiboard, fast med snow där annars ski brukar sitta.

Pulka
Vilken maskin va? En plastgrunka som är formad så att man kan sitta på en sida och åka snabbt på den andra. Den här gillar jag bäst, trots att den är sämst. Men då är jag väldigt dålig också.

Lite rules för nybörjaren:
- Bygg ev. hopp längst ner så att det blir redigt med fart
- Man ska krasha på slutet, annars gills inte åket
- Försök fixa en åkdag som det inte snöar på annars blir det svårt att se när du susar backen fram
- "Då tar vi kälkarna fram, och badbyxan bak, och så ska vi åka med Frallan tjohoj vad det går"
- Det är coolt när någon eller något går sönder
- Utgång = hemgång