Vattenpipa


Ja vattenpipa som sagt. Vattenpipa är sjukt vänster. Men det är ju perfekt då LG2S är mer vänster än Lenin. Nej, mer höger än Thatcher, kanske det var? Fan nu har vi blandat ihop vår politiska ståndpunkt igen. Låt oss för argumentets skull säga att vi är centerpartister, vilket vi verkligen inte är.

Ja vattenpipa som sagt. Vattenpipa är sjukt avslappnande. Det är som en mojäng som tvingar röken genom vatten och då blir det "smooth as silk" zå att säga. Vattnet funkar som ett superhett filter så att allt det vassa i röken försvinner all världens väg. I regel kan en ickerökare röka v-pipa utan problem.

Oftast röker man vattenpipa med kletig vattenpipstobak som smakar allt från skit till äpple. Just det, äpple är den mest etablerade smaken och antagligen den godaste bland fruktsmakerna. Skit smakar saker som persika och jasmine. Med skit menar vi tvål, dåliga smaker ger ofta känslan att man röker tvål.

Vi kan säga såhär om smakerna för det finns så få märken som säljs i Sverige. Men gå dit mellanöstern pekar så hittar du allt du behöver.

Det du behöver är:
Vattenpipa
Vatten
Nål
Tobak
Vattenpipskol
Aluminiumfolie

Gör såhär:
Fyll pipan med vatten så att ytan precis når 2 cm över röret. Fyll den lilla koppen längst upp med tobak. Lägg i försiktigt och tryck inte ner. Ta inte heller för mycket. Ta en 20 x 20 cm stor bit aluminium och placera över tobaken och se till att den sluter tätt runt koppen. Ta nålen och gör en jämn samling hål över hela den flata toppen av folien. Elda kolen. Se till att du köpt den runda kolen och inte den fyrkantiga. Lägg kolen lite ut mot kanten av där du just gjorde hål.
Sug.
Flytta runt kolen där uppe var 5-10:e minut, det här är inte ett måste men det håller pipan levande längre.

Sist men inte minst vill vi att man säger "pöka ripa" istället för "röka pipa".