Gömma pengar


Hej hej!


"Gömma pengar" tänker ni. Ja hur galet det än låter så finns det mer att göra med sina pengar än att köpa dyra katt och hundstatyer i massivt stål.

Jag, Trobrajas Grodmark, kan ta ett exempel som skedde just idag. Var på väg hem från saltgruvan i min dagliga buss. I knät hade jag en bok skriven av Zac O'yeah, i mina öron ljöd Aphex Twin. Jag sov. PLÖTSLIGT vaknade jag och tänkte lite på företaget Eon f.d Sydkraft. Sen insåg att jag för en månad sedan lagt 500 dollares (ca 500 kronor i luffarmått mätt) i en garderobslåda. Eon och de 500 dollaresarna hade inget med varandra att göra. Vår elräkning är redan betalad sedan några dagar tillbaka.

Jag promenerade hur som helst hem efter att ha gått av bussen. Kanske svängde jag förbi ICA och köpte en påse pommes, kanske gjorde jag det inte.

Väl hemma städade jag lite. Det var lite stökigt på rummet jag just nu bor i, men det blev åtgärdat. Jag möblerade också om lite så att det blev mysigare. Då kom jag på att jag ju hade 500 dollares på en hylla. Så jag sträckte in handen och tar i vad som känns som sedelpapper. Vad som tåls att nämnas är att Brlohnny Slädefrack var med mig hela tiden sedan jag kom hem och stöttande betraktade mig i min jakt på pengar. Han hade dessutom städat hallen och vardagsrummet, plus en stor del av köket. Man blir så glad när man kommer hem och det är fint. Det är den bästa överaskningen.

Ut drar jag handen från garderoben och inte en utan tre 500 dollares-lappar har jag i handen. Jag har alltså under en månads tid glömt bort att 1500 dollares legat i en garderob, och även om jag kommit ihåg det så hade jag ändå bara kommit ihåg 500 av dem.

Dessa pengar tänker jag köpa två katter i massivt stål för.

Sensmoralen är den att du ska gömma lite pengar här och var. Nu var ju mitt fall lite extremt men lägg en hundring en bit bak på en skrivbordslåda och njut sedan några veckor senare när du hittar den.

Man kan garanterat påstå att man tjänat de pengar man hittar, eftersom att de för din del slutat existera.


Tre av dessa fann jag