Deezer


Ja det är ett jävla gissel att skriva om hemsidor. Man ändrar uppfattning med tiden och plötsligt har sidan lagt ner. Och vissa hatar den och andra älskar skiten. Det är som med facebook, Krank ba "ALDRI! Facebook spelas på MTV!" medan Starfighter ba "Jag har spammat 500 pers där nu."

Men Deezer.com är fan inget man kan ogilla. Det är musikens svar på youtube. Dvs inga knasiga klipp där amerikanska barn gör bort sig utan kvalitativ musik rakt från interwebben.

"Men jag kan tanka all musik" tänker du. Jaha din jävla lök, vad händer på luffen då? När du eldat upp din mp3-spelare och personen du kvartar hos inte ens känner till att man kan lagra musik på sin dator?

Grejen med Deezer är nämligen att man kan skaffa sig en användare där, det går asfort, och sen kan man bygga egna playlists, som sparas på ens användare.
Det är superskönt på fester när alla jävlar jämt ska tanka allt på DC så när man kommer hem dagen efter så är datorn sprängfylld av Spongle eller Dj Trancemission. Fan jag har inte ens DC++ på datorn. Jävla antika skitprogram.

Det funkar verkligen som en winamp i din dator med nästan all musik som åtminstonde är signad. Egentligen handlar det mycket om att musiken gärna inte ska vara svenskspråkig if you catch my drift. Gillar du bara Imperiet kan det bli krångel.

Sen har den den klassiska funktionen att man kan bygga en Smartradio som innebär att om du lyssnar på The Velourium Camper II: Backend of Forever med Coheed and Cambria och klickar på "Smartradio" så spelar den bara musik som liknar just den låten. Det är samma idé som med Pandora fast den sidan är bara tillåten för jänkare. Nu såg jag att de har dragit igång radios som utgår ifrån genre. Shop smart - Shop S-mart.

Deezer är den bästa streama musik-sidan och nu när version 2.0 av sidan kommit ut så kan vara rätt säker på att det är här för att stanna.

Tydligen har de lagt till en liten communtygrej där nu så att man kan kolla varandras playlist. Jag heter Twoo där. Kolla in min, annars kan du säga hej då till paltorna på kroppen din.

Just nu sitter jag och lyssnar på musik med Deezer på min fästmös dator. Fan vet vad hon har för mp3's på datorn, och inte bryr jag mig *planerar att radera allt på hennes hårdisk för att vara taskig*