Heart of Gold (hostel)


Beläget i Östra Berlin (stan som bombades tillbaka till första världskriget) ligger vandrarhemmet Heart of Gold. Namnet är en skön referens till rymdskeppet i Liftarens Guide Till Galaxen, och hela stället osar av inspiration från bokjävlarna. Artwork på väggarna, tusen upplagor av böckerna, RFID chip när man går in i dörrarna och överallt sitter sköna små lappar i stil med "Ta det lugnt - det bygger sig!"

Det tar tjugo minuter att gå från Alexanderplatz via Orangestrasse, och på vägen kan du svänga förbi Sixties och ta dig en öl och röka cigg inomhus. Tyskarna verkar inte bry sig fast det är en olaglig handling. Beställ in Spare Ribs med sås och strips och en Bud fan!

Sen när du käkat kan du gå tillbaka till Heart Of Gold. I loungen precis när du kommer in kan du lira biljard på biljardbordet, surfa på deras trådlösa nätverk gratis och köpa 0.6 liter bärs för 2.1 euro (21 spänn alltså.) Dörr i dörr ligger även baren James, där en glad man serverar dig gratis bärs och njuter av ditt sällskap. Det är lika billigt att supa där, och att gå emellan de bägge dörrarna är som att springa fram och tillbaka till sin bästis.

Snubbarna (förutom en arg tysk man) som jobbar på Heart of Gold jobbar helt sjuka jävla timmar, typ 20 i sträck. I loungen spelar dom bara sin egen favoritmusik, och när jag skrev denna artikel lirade en snubbe med feta sideburns tysk hiphop och ambient. Det finns även två unga grabbar som lirar Blink 182 låtar, och en ensam långhårig kille som bara lirar metal. Förutom den ensamma metalkillen jobbar alla två och två, och det finns vid behov en vaktmästare som verkar ha jour. Men han kan ingenting och misslyckades igår med att laga en lampa. Alla i baren skrattade, speciellt vi svenskar eftersom dom inte fattar vårt språk.


kiwi info
http://www.heartofgold-hostel.de/
Heart of Gold Hostel Berlin
Johannisstrasse 11
10117 Berlin
phone 0049 (0)30 29 00 33 00
(går du in på siten kan du skypa också!)

typ 16 euro / natt, 5 euro i deposition för lakan och grejer, men man får tillbaka pengarna när man drar.

hänger man inte upp någon skylt glider dom in och städar rummet lite snyggt. vi hängde upp en skylt.

på varje våning finns gemensamma toaletter och dusch. fräscha grejer fan, så du dör inte. ungefär samma bakteriekultur säkert.

det finns hiss. använd den!

man kan låna böcker och dvd:er, loungen säljer cigg ur en automat och det är bemannat 24/7, baren likaså - förutom mellan frulle och eftermiddag, typ 08.00 - 15.00.

utanför finns en massage och längre bort finns dekadens.Heart of Gold (hostel)
Typ: annat
Från: 2K: adequate
OMG. O M F-ing G. Dit ska jag asap. Yaia.