KRAV


Joggar du alltid till jobbet? Eller cyklar? Är inte det jävligt störigt? Jo, det är det. Inte nog med att du är ivägen för andra medborgare, men du nöter skor och däck lika ofta som jag byter kalsonger. Ta bussen istället, inte lika störig.

KRAV känner alla igen från bananer och bär. Det är någon slags märkning som betyder något om miljön, så långt förstod jag. Men lite research gör ju ingen skada så jag kollade med internet och internet visade mig denna GENIALA informationsfilm. Alla måste titta.

KRAV för nybörjare

Tack KRAV, för all den fina informationen.
Simon påpekar ivrigt att en del ljudeffekter är lånade från The Adventures of Microman. Genialt!

Eftersom KRAV innebär att producenten har tagit ansvar för ekologiska, sociala och djurliga effekter av matproduktionen så förstår ju varenda kotte att det är bäst att köpa KRAVmärkta bär och makaroner.

Ett vanligt scenario
Så man ger sig iväg till ICA och finner till sin stora besvikelse att KRAVmärkta bär är flera hundra ören dyrare i jämförspris än de konkurrerande märkena. Vansinne, tänker man. Det kan kosta upp till tre kronor att vara en ansvarstagande konsument, pengar som man istället kan använda till att parkera Cadillacen. Det här är det stora problemet med KRAV, tänker man och går hem utan varken makaroner eller bär, några dagar senare hittas man död och pinnsmal i nån garderob hos Pomperipossa, häxan.

The rule of the thin, förändra eller förvinn
LG2S har förslag på hur KRAV kan bli bättre

  • KRAV låter så krävande, och loggan är sovjetig. Vad sägs om LÄTTJA, med en skön lila orangutang som heter Tanja i loggan.
  • Eldorado och Euroshopper borde göra kravmärkt mat. Tänk er, det två bästa världarna i en produkt. Lågpris och gott samvete. Så att man slipper välja.
  • På tal om valfrihet borde staten lägga sig i och ilegalisera (jävla ord) Findus (jävla företag) och all annan icke kravmärkt mat. Då skulle namnet, KRAV, passa som mössan på hyllan och som sagt, man slipper välja.
  • Större bananer. Kravbananerna är ju allt som oftast löjligt små. Vet ni att man kan bli beroende av bananer? Fick veta idag. Fan vad tufft. Det skall jag bli.
  • Det viktigaste rådet, gör bättre PR. Den där bananfilmen är ju helt vimsig. Man fattar inte ett skit.


Revolution, något för LG2S-gänget?
Det är inte så förståndigt att ge valfrihet till ett så bekvämt och egenkärt djur som människan. Eller ja, det kanske är samhället som formar oss att vara egenkära och lata. Huvudsaken är att vi inte är så förståndiga just nu, och det vill vi ändra på. Vi börjar med Nils W och Kristoffer P som bor i Bryssel och kör cirkus. Dom får 80 timmar på sig att skaffa sig förstånd. Sen måste dom, var och en, tvinga två andra till förstånd. Och så vidare, exponerande kurva. Alex kan ju räkna ut hur lång tid det tar innan alla är förståndiga. Skit i språkbarriärer och geografiska problem, Alex. Bara räkna.


Den här artikeln är en del av LG2S gröna vecka.
Under vecka 49 år 2007 kastade vi ankar och återvann allt.