Regnskog


Vad en regnskog exakt är, vet ingen. Rådfrågar man internets orakel så får man detta svar:
"Regnskog är skog med hög årlig nederbörd, åtminstone 1 700-2 000 mm, och hög temperatur, mellan 27 och 35 grader Celsius. Definitionen av regnskog är dock oklar."

Wikipedia vet alltså inte vad en regnskog är. För att göra processen kort (Tänk om man kunde göra boken Processen av Franz Kafka, kortare. Vad skönt det skulle vara) så definerar LG2S, kända kulturformare, här och nu ordet regnskog som "skog där det bor apor".

Regnskogar är ett av de finaste skogarna som finns. Faktiskt kommer den på andra plats efter den norrländska granskogen. I regnskogen bor det massor av just apor. Alla dessa lever i harmoni och dricker regn tillsammans. För precis som wikipedia säger så består en r-skog av hälften regn och hälften skog. Resten är apor.

När man skövlar regnskog och gör utomhusmöbler till Jysk, så händer det sig så att otroligt många arter av olika sorters djur/växter (apor?) dör ut eller får det väldigt svårt. Dessutom gör den minskande syreproduktionen som regnskogen egentligen skulle stå för, att luften blir full av koldioxid som gör att vi inte har någon snö här hemma på julafton.

Ja, många kanske tror att det bara är apor som far illa av skövling, men nej. Även kidsen i förorterna börjar langa kroppsdelar och tjack mellan varandra då det inte finns några snöbackar att åka snowracer nerför.

LG2S uppmanar nu alla som läser det här att sluta skövla regnskog och låta våra regnskogsvänner vara ifred. Ät en vaniljglass, gå på händer, slå frugan, vad som helst bara du inte rör våra blöta träd.

Och om du tänker skriva och säga "jamen i den här regnskogen finns det inga apor *visa*" så kan vi ju redan nu säga att då är det ingen regnskog. Då är det en vanlig zå kallad "barrskog".


Den här artikeln är en del av LG2S gröna vecka.
Under vecka 49 år 2007 kastade vi ankar och återvann allt.