Cyberjazz


I bakruset av en immig fylla, tog Slusk och Milq tag i saken och skapade idén om cyberjazzen. Det är en motreaktion mot/med cyberpunken. Istället för den dystopisk framtidssyn så implementerar man rost, slangar, cybernetiska kroppsdelar och robotråttor på en mer positiv framtid. Allt har utvecklats till människans fördel. Det ska helst vara premisslöst, utan någon speciell story. Istället ska det skildra vardagslivet för en hederlig karl/kvinna/elefant.
Egentligen vacklar vi lite på vad det innebär. Men så är det ju alltid innan en genre har utvecklats nog mycket. Syftet är hur som helst att hitta nya infallsvinklar på den så omtalade framtiden/superrymdåldern.

I väntan på fler texter ger vi er här den första berättelsen inom cyberjazzen. Njut ffs.

Det kom en kille in i rummet. Han hade en svävande gloria av laser uppå huvudet - för att det var snyggt. Han var klädd i en tjusig dräkt, en kritsstrecksrandig kostym. Ingen häpnade, det är ok att se ut såhär nu. Far lämnade genast bordet och loggade in på internet. 20 obesvarade och en vänförfrågan. Vilken trevlig dag. Killen beställde ett glas Ambrosia on the rocks. Killen ville att ordern skulle verkställas omedelbart. Han var törstig. Far besvarade några mail och loggade ut från internet, utan att röra en min.

Fortsättning följer (del 2 vill säga).

Upphovsrätt: Johnny "Johannes John Jon Klavius Johan" Babeluba och Max "Pax Lingonsax Braxkonung 5000 År Senare" Hallberg


Det är väldigt viktigt inom cyberjazzen att ha en lång och invecklad pseudonym. Välkommen är du att bidra med eget kapitel. *yodaskrock*