Lurmusik


Det finns ju murre och så finns det murre. Viss murre gör att du vill dansa med tårar i dina ögon, medans andra gör att du vill ha en fight, fight, fight in the night.
Det påverkar alla människor olika och det vore konstigt om det inte gjorde det. Som om all musik var gjord av pulvermos.

Lurmusik är sånt som du lyssnar på i hörlurar. Oftast när du är ute på streetan. Visst kan man ha hörlurar på bussen men det är inte vad det här fenomenet handlar om. Det ska vara musik du lyssnar på när du går runt, känner dig cool och det känns som att du är med i en film.
Den kan variera ganska mycket men lurmusik har i alla avseenden en tendens att påverka humöret väldigt mycket.
Vissa lyssnar på Red House Painters och känner ett stilla höstvemod när de strosar längst kanalen.
Andra drar igång jätteglada hits från 80- och 90-tal, för att sedan gå runt och skina som en sol med kvinnor/män i blick.
En(!) tredje drar igång Revolutionary but gangsta-skivan och känner sig som den hårdaste snubben i ghettot.

Så var inte en av de där iPod-tråkmånsarna som går runt med musik i bakgrunden med stela miner. Låt musiken bli en stor del av din shoppingrunda på ÖB. Var inte rädd att mima eller göra ett dancemove framför en snygging. Köp de största jävla lurarna du hittar och visa alla att "jag lyssnar på musik och det är så högt att du ska höra vilken låt det är."

Ur luffperspektiv är lurar lite dyra och otympliga. Men fett värt det om du luffar själv. Man kan ju sitta på ett tåg och tänka sig att det är en sån där scen i en film då huvudpersonen eftertänksamt sitter på ett tåg och landskapet swishar förbi.. jaja ni fattar.