Junsele


Cisse vågade sig på en gästartikel om Junsele. Läs eller gråt.

Junsele är en liten skitby som ligger ungefär åtta mil utanför Sollefteå. Invånarantalet är allt för lite och obetydligt för att nämnas, men det ska väl vara kring 1000 - 2000 stycken, om de har tur.
(Red. anm: Vi vet inte riktigt om invånarsiffran stämmer)

Under sommarsäsongen arrangeras saker som Junsele-marknaden och Country-festivalen, alltså inget speciellt egentligen. Aktiviteter under sommaren är att leka på djurparken där du kan titta på alla "exotiska"djur eller förlora på de olika lotterierna. Om du är allergisk kan du alltid gå en trappa upp till Kåtabyn (ironiskt nog heter det så). På Kåtabyn kan du bada tunna och utmana dig själv på äventyrsbanan där höjdrädsla är ett förbud. Om du inte vill riskera livet på Kåtabyn kan du alltid ta dig ett dopp i Junseles simbassäng där inträdet inte är allt för högt. Om det är så att inte det duger kan du kolla in Junseles utbud av affärer, inte för att kommer att finna något speciellt där men trött och hungrig blir man någon gång och då ska du ta dig en tripp till Hotell Corner eller bara rakt över vägen till Junseles Bageri. Där rekommenderar jag mackorna och kaffet, delikat! Om du gillar sommar sporter har just Junsele massor att erbjuda; Fotbolls planer i överflöd, Golfranch och en fet idrottshall.

För övrigt ligger Junsele ca tre mil från Näsåker, så är du i närheten under första helgen i augusti, dra till Urkult fortast möjligt. Du kommer aldrig att ångra det.

Utelivet är populärt i Junsele och framför allt nu när Corner har flyttats till just Hotellet där dans- och skitsnacks-ytan har ökat. Just på detta Hotell kan du alltid stanna över natten eller bara ta dig en massa öl. Om inte festen håller till där håller den alltid till på Björnfällan (uppe vid djurparken) Enjoy your beer!

Åker du hellre dit under vintertid så kan du alltid ta dig ett åk i den grymt stora slalombacken. (ja, jag är ironisk) Eller drar du dig hellre till skridskor eller längdskidor så kan du alltid ta dig ett åk, längdskidbanan är rätt äckligt lång och tar sig faktiskt en sväng förbi slalombacken. Om inget av det här duger, få tag i en skoter för det tjänar du i alla fall på.

Just det! Jag vill bara påpeka att under varje högtid eller ungefär var fjärde helg har vi dans på Forum. Dit kommer alla ungdomar inklusive fjortisar för att supa sig full och shaka loss lite med gamlingarna och eventuellt bli tagen av snuten eller deckar vid vårdcentralen (ligger vägg i vägg med Forum). Så känns inte dansen lockande, ta dig tid till att gå på Bio det rekommenderas gladeligen, visst att filmerna kommer sent efter premiärerna men det är inte en storstad vi pratar om.

Om du är ungdom i Junsele och har lite att göra har du endast ungdomsgården att vända dig till om du inte mot förmodan gillar att vandalisera saker. Annars om du är en biltokig jäkel kan du alltid satsa på att börja med Folkrace, succésporten. Någon gång kommer du att lyckas att krascha bilen då är det bara att vända dig till den enda bilverkstaden i hela Junsele och den ligger bakom ICA, där kommer de två välkomna dig med öppna armar och asbra service.

För övrigt håller Junseles tokar på att bygga en Bowlinghall som aldrig kommer att bli klar, den aktuella formen är ett skal. Look forward to it. En annan sak att kolla upp är det flytande konferenshuset "Galaxen"som kommer att ligga på Betarsjön under somrarna.

Ha en trevlig visit i Ångermanlands sköna Junsele.

Cisse tillägger förresten att under varje högtid eller ungefär var fjärde helg har man dans på Forum.