Balaclava


Den kalla säsongens huvudbonad #1.

Balacclava är inte bara ett ord som ser fräscht ut i skrift, utan även en vrålsmart mössa som täcker nästan hela knoppen, med undantag för viktiga sinnesorgan såsom ögon och mun, så att man kan spana in läckerbitar samt avnjuta en riktigt god cigg.

Balaclavan är i folkmun mer känd som rånarluvan.
Jag har nästan ingen aning om varför, men det kan ha att göra med att den krånglar till det för människor (eller poliser) att känna igen dig. Alltså är det också bra att ha på en sådan vid kidnappningar och demonstrationer.

Om man inte är lagd åt det kriminella hållet, så är det långt ifrån anledning nog att inte skaffa en. Om du någon gång upplevt snöblåst så borde du kunna lista ut vart jag vill komma... dvs till att det är grymt otrevligt med fruset vatten i ansiktet på väg till Sprudj.

Man i balaclava som löper
stafett med extra lång pinne.
Var redo att ta emot!!

Du känner att det här är något för dig. Du köper en balaclava på din lokala jakt- eller krigsbutik. Annars kan du ju iofs ta en stor mössa och klippa hål i den.

Nu är det ju iofs maskeringsförbud i den här polisstaten, så du förvandlas vips till en kriminell jävel när du klär på dig den, men FUCK DET! Var inte dum i skallen! Var istället nästan lika ball och cool som Slusk och skaffa en balaclava idag, eller senast imorgon!

Keep it incognito!