Aska


Väldigt många på LG2S har någongång provat en cigg. Det är okej. Var inte förvånad över din egen uppfinningsrikedom.

Om man någongång har provat en cigg har man också provat att aska. När man askar skakar man försiktigt cigaretten i luften så delen med tobak och papper som brunnit upp faller ner från cigaretten. Man får inte aska på varandra!

Att aska kräver sin man eftersom det är en gest minst lika viktig som att röka själva cigaretten. En del askar ciggen, och snurrar sedan cigarettens topp mot askfatet för att bilda en sorts pil. Detta bidrar till att ciggen, när den röks, inte blir ojämn. Det är lite som att binda flugor.

Egentligen finns det bara en gång då det är svårt att röka en cigg, och det är i en bil. Istället för att försöka och inte läsa ett tips, kan du få tipset först. Det handlar om tajming.

Veva först ner rutan. När du sedan skall aska din cigg ser du till att hålla handen med cigaretten längst ut mot bilrutans insida, alltså på den delen som vätter ut mot backspegeln. Du vänder sedan försiktigt ciggen utåt, så luften blåser bort askan. Istället för att den då ska hamna på bilklädseln stutsar den mot bilrutan och fortsätter sitt vilda liv.

Detta är alltså enda sättet. Veva ner rutan. Aska ciggen längst fram genom att försiktigt luta den utanför rutan. Det är fortfarande samma tips du läser, men lite kortare bara.


Typ: tillägg/tips
Från: 2K: popHugo
Efter att ha kört bil och rökt i den i minst en vecka kan jag komma med ett tips! Såhär ligger det till: Aska framtill på rutan - fine när man är passagerare, men som förare är det krångligt att luta sig fram sådär. Då är det bra att aska "längst bak" i glipan. Samma effekt, askan hamnar helt utanför, men man behöver inte luta sig fram och sånt sjå. Dessutom får ciggen stöd mot karmen så att den inte blåser ur näven på en när man kör i 130 på en motorväg.