Mjälte


Kroppens minst viktiga organ heter mjälten och är lika stor som ett äpple ungefär. Hur stort äpplet är beror på din ålder. De flesta vet att "mjälten, den är allt bra att ha!" men ingen har något riktigt argument för att inte ta bort den. Mjälten är det enda organ, förutom trumhinnan, som man "spräcker" när man har sönder det. Andra organ punkteras ofta eller slits ut ur kroppen. Ben bryts.

När akademiker snackar om mjälten brukar de göra en plus- och minuslista och stapla upp fördelar i en spalt och nackdelar en en annan. Nackdelarna vinner alltid och överst i den spalten kommer jämt mjältbrand. Forskare experimenterar nu på att ta bort mjälten på små små barn för att den inte skall kunna börja brinna senare i livet. Spontan självantändning sägs bero på just mjältbrand. -Börjar en del brinna tar det ju inte lång tid förrän hela skiten tar fyr!, lär en forskare ha sagt.

Kändisar som spräckt mjälten:
  • Tre Kronors Fredrik Olausson.
  • Peter Forsberg.
  • Resten av världens ishockeyspelare.
  • Alex

    Som ni ser klarar man sig bättre utan mjälte. De flesta ishockeyspelare tjänar ju faktiskt jättemycket pengar. Förutom Alex, man han spelar inte hockey.