Mannen på gatan


En lektion från dina vänner på nätet. Lär dig behärska moderna situationer del 1 - Mannen på gatan.

Vad kan mannen på gatan stå till tjänst med?
LG2S Forskarlag rekommenderar:

1. Eld till din cigarett/cigarett till din eld:
Enligt tusen tester så får du nästan aldrig napp om mannen på gatan inte själv röker. Slösa inte tid, fråga bara folk som verkligen röker. Du förväntas inte behöva stå för en gentjänst. Alla borde vara medvetna att om man har cigaretter och någon ber att få bomma så ska man låta personen göra det. Cigg är allmänt gods.

2. En slant:
Fråga aldrig om en tjuga eller hela beloppet som du behöver. Då blir du påträngande. Be mannen på gatan om en femma. Säg något fint såsom att du behöver pengar till bussen, även om det är till mat eller ciggis.

3. En vän:
Någon att spela luffarschack med när du väntar på ett tåg som ska ta dig till fjärran land? Eller någon person att dricka öl med mitt i parken, och som säkert kan introducera dig för massor av spännande chix och gräbbz? Huvudregel är att du låter personen förstå att han eller hon har något att tjäna på att hänga ett tag med en så fin person som du. Var inte till last. Visa några partytricks. Säg att du är känd, om det behövs.

4. Snyltning:
(Se även: Snylta alkohol)
Snylta är en konstform som vi har en hel artikel om. Huvudsaken är att du inte tjatar till dig sprit och mat, utan sköter snyltningen snyggt. Snacka och socialisera först, sedan kommer du med snygga bortförklaringar som att det är långt att gå till din öl. Partytricksdags? Jajamen! Kommer du från Norrland? Påstå på norrländska att du tål skitmycket. Alla vill krossa den myten, och det är ju kul *snurrig hela dagen*.

5. Fråga om vägen:
Det här har du lärt dig redan på dagis. Typ, fråga om vägen, lyssna och följ direktiven. Be sedan mannen på gatan att inte nämna det för nån.


Sådärja. Plugga in den här artikeln tills vi ses på gatan, bro! Luffers unite. Om det besvärar dig att fråga främmande personer så är du en mes. Mannen på gatan kommer inte att dömma dig när du dör. Och mannen på gatan kan för jämlikhetens skull likväl vara kvinnan på gatan.