Surrealism


Man blir som fan på ungdomar *pretentiös*.
För dom pratar med åldermän som mig och berättar att de har haft surrealistiska drömmar om groddjur eller något annat intressant.

Att kalla sina drömmar surrealistiska är ungefär som att kalla Quissling för en riktig quissling. Surrealism innebär nämligen att man typ översätter drömmar och fantasier till verkligheten.

Surrealism är alltså flum. Men man är väldigt nonchalant om man kallar allt flum surrealistiskt. Surrealistiska verk och dialoger ska ha en ambition att tolka undermedvetenheten. Grr. Ordet surrealism är svenskans fulaste kombination av bokstäver rent visuellt, det är en verklig uppoffring för mig att skriva om, och ett helvete för dig att läsa om.

Surrealisterna var spexarna i början av 1900talet som pysslade med automagisk skrift, drömtolkning och dadaism. Freud skapade surrealism och Dali var surrealism (Källa: Dali). Sen dog dom.

Surrealism blev en sådan hit att den nuförtiden har spätts ut och blandats med alla andra moderna genrer, typ popkulturen (som är bäst!!).Ninjaintelektuell
Surrealism och dadaism är två olika saker. Dadaism är en mer politisk form av surrealism och betydligt mer medveten. medans surrealismen mest är lek och "flum" är dadaismen medveten och vet precis vad den gör, iochmed att i dadaismen ryms en kritik/diskurs emot det kapitalistiska samhället.

eller så är allt detta ovan flum och omedvetet. vem vet, jag kanske bara skojar och det låter bra det jag säger. Jag tycker det verkar kul att driva med seriösa artiklar som denna.

Yossarian!

LG2S
Näe. Det där är skitsnack. Om surrealism är hockey så är dadaism Anaheim Mighty Ducks. Alltså en del av hockeybranschen. Kyssers.
Och dadaism är inte medvetet. Dadaism är slump.