Bandare


"Waaaooow! Flumit me bandare! Röka knaaaark!" tänker många. Jättekonstigt tänkt.

Nog med lekar och skämt. En bandare vet vi ju alla, är en musikapparat av det lite bärbarare formatet. Större än en freestyle (Svenska för walkman) och mindre än en bergsprängare (Svenska för mountaindestroyer) är en minnesregel om du vill tänka tillbaka på hur stora de egentligen var.

Anledningen till att man väljer just den här typen av ljudkälla är för att du vill ha något som kan höras genom pladdret som ofta uppstår under festivaler, parkfester och picnics. På samma gång vill du kunna bära runt på den vid eventuell förflyttning.

Vad du gärna borde komma ihåg är att när du tar med en bandare på festival så se till att inte spela olika låtar på den. Samma låt om och om igen är ett krav för att få vara med i Tuffa Gänget.

Givetvis spelar det ingen roll hur du behandlar din bandare; Den kommer att gå sönder tillslut. Så det är oväsentligt hur mycket du pungar ut för den. 150 dollares är taket för att inte bli utskrattad.
Varför de alltid går sönder vet man inte. Vissa tror att det kan ha att göra med materians sönderfall eller något.


Funktioner

  • Radion - När du vill spela experimentell brusnoise eller kanske höra om någon krockat med en älg på E4'an.

  • Bandspelaren - Det mest använda attributet. Bara att man med en enkel knapptryckning kan vänta i 5 minuter på att bandet ska spola tillbaka är något som gör den till en klar favorit.

  • CD-spelaren - Klarar inte skakningar. Så SKAKA INTE! Ät några lugnande piller och sluta vara rädd. Förkortningen CD står för Cuper Diesel.

  • Handtaget - En given succé. Det är där du håller i den så att du slipper kånka runt på den som ett jävla barn.

    Är du riktigt hardcore bygger du din bandare själv. På så sätt kan du förbättra ljudstyrkan och framförallt försämra stämningen när den går sönder efter en kvart.

    I Fuck World gjordes det sommaren 05 ett försök att bygga in en bandare i en rock. Det gick bra tills allt slutade funka. Rocken överlevde och används kontinueligt. Bandaren dog och begravdes inte.

    Helt galet vacker bandare