Sovsäck


En av luffarens käraste ägodelar! Den är hans garanti på att alltid kunna kvarta någonstans eller överallt! Detta p.g.a att man har kvarten med sig i ryggsäcken eller linningen.

En riktig luffarsovsäck skall vara lagom varm. En kall är dåligt eftersom man då lätt fryser. Man skall dock ej ha en för varm för då ligger man bara och svettas. Ett hett tips är att köpa en sommarsovsäck som klarar typ 5+ grader och fixa resten med hjälp av kläder som man har på sig i sovsäcken. Då kan du reglera så att det blir perfekt.

En annan aspekt av sovsäck är att den inte skall vara för stor/tung. Personligen satsar jag på så lätt som möjlig, stretching the limit is the shit! När den är lätt är den liten också och då tar den knappt plats och på det viset kan man ha med sig andra saker också.

I valet av sovsäck så köp något stryktåligt och lagom, det behöver inte vara skitdyrt för att det skall funka men lägg iallafall ut ca 300-500:- på den så att du vet att den inte kolappsar snarast. Egentligen hänvisar vi till neoluffens syn på kvantitet/kvalitet. Second hand är ett bra tips!

Om du är riktigt okräsen i sovsäcksväg så kan du ta med dig säkert 100 hem från vilken festival som helst, dom brukar ligga i drivor (folk brukar spontan-svära åt dom, det går rätt bryskt till har jag sett) och skräpa på slagfältet.

Om man kombinerar sovsäck och liggunderlag så får man en helschyst kvart var som helst (om det inte regnar). Isåfall får ni visa skillzen och improvisera.

En rolig dryckeslek du och dina vänner kan göra med sovsäckar är följande:
Lägger i en ring med huvudena inåt och i mitten av er ställer ni en stor hink sprit och varsit långt sugrör. Lägg er sedan i sovsäckarna och dra åt snörningen runt huvudet så att bara det sticker ut, sörpla sedan upp ALL sprit och kryp sen omkring och ha kul!


Sovsäck är alltså det allra senaste inom bärbar kvart och om du inte har någon; INFÖRSKAFFA EN!!