Ryggsäck


Satt just och kollade runt och såg att det inte finns någon artikel om denna livsnödvändiga lilla mackapär. Här kommer lita fakta på området i fråga.

Ryggsäcken är en bra start på din luff. Det är en öppning där man kan lägga saker, lite som item-lists i RPG's. Ryggsäckar kommer i massor med olika varianter, kvaliteer, färger, märken och förpackningar. Vissa ryggsäckar har ingen förpackning alls. Detta kan bero på att själva ryggsäcken är en sak man kan packa saker i alltså är den en förpackning i sig! Det verkar ju helt cp att förpacka den.

Det kanske är viktigt att ha en BRA ryggsäck så att du inte har något TeemSportia-skit som kommer att gå sönder innom 3-4,5 dagar (detta gäller alltid, men om du har en Bamse-ryggsäck som du gillar kan du ta den, hur dålig den än är, den är c00l). Därför kommer nu en liten guide om vad du skall tänka på vid köp av ryggsäck!

1. Kvalité
Den första aspekten av ryggsäck. Om du fixar en ryggsäck med bra kvalité så kommer du inte att behöva köpa en ny på typ 10 år.
Köp en från ett bra märke som Haglöfs eller Fjällräven, se till att ha mycket fästpunkter på utsidan av ryggsäcken och minst ett fack inuti ryggsäcken!
Köp ryggsäcken på second hand om du vill. Dög den åt random död gubbe så duger den åt dig.

2. Storlek
Ryggsäckar finns i storlekar från 10-125 liter. Typ 30-50 är bra att ha, man behöver ofta inte mer. Se till att skaffa en liten sovsäck så kommer du att få avsevärt mindre packning, och behöver inte så stor ryggsäck. Det är i regel sovsäcken som tar störst plats.
-Tänk på att: Liten ryggsäck betyder liten packning. Om du har en stor ryggsäck så kommer du antagligen packa den full, bara för att du kan, och på så vis få mer/tyngre att bära. Liten packning IS THE SHIT!!

3. Utförande/Utseende
Det, ursäkta franskan, skiter jag i. Du få gärna ha en med en snopp på. Kom ihåg att du skall stå ut med den ett tag!

4. Pris
Till slut, vad skall den kosta? Den kommer antagligen att kosta en del men det är en långsiktig investering så det kan det vara värt, eller? Den ryggsäck som jag kör med är 30 liter och jag hittade den på en av http://www.naturkompaniet.se/'s butiker på extrapris. Då kostade den 400:-. Kolla efter extrapris och grejer som ligger på utförsäljning osv. Där finns mycket kul. Du bör nog inte lägga ut mer än 1000:- på din ryggsäck, så mycket är det inte värt.
Du kan testa att byta prislapp med någon annan billigare ryggsäck för att reducera priset lite.
Köp den på second hand för tusan. Då kostar den vad du vill att den ska kosta.

Se till att du tycker om den ryggsäck som du bestämmer dig för att köpa. I den kan du ha grejorna du behöver eller andra saker!
Sen kan du ha den som bär-mackapär när du inte är på luff också!

Ryggsäcksman hittar nyhet