Kanon enligt Puh


Nytt nick för milq: Puh (Nalle)

Jag förkastar sebbis Kanonlista, han förstår inte vad som verkligen är viktig och vettig litteratur.

För att ytterligare bevisa hur mycket bättre jag är än min sambo så publicerar jag även ISBN-numren på samtliga böcker.

Leta runt på antikvariat och bibliotek så att du kan ta del av litteraturhistorians milstolpar.


Graham Greene - Orientexpressen
91-726-340-81

Alla vet vi att orienten är asien. Där köpte man kryddor och lustiga hattar ända sedan handelns födelse. Här åker ett gäng människor tåg dit för att de gillar semester antagligen. På tåget blir det mord, sen blir det lustigare. Har inte läst, verkar bra.

Deckargenrens krutpacke.Katarina Wennstam - Flickan och skulden
91-0-057840-1

Undertiteln lyder "En bok om samhällets syn på våldtäkt", och det kunde inte vara mer genialt. Det är ju verkligen det den handlar om. Snaskiga scener med tjejer som inte släpper till utlovas. Vi måste ha fler snutar är ju undertonen, och det håller jag med om.

Bra och lättläst, engarerande som ingen annan bok. Ingen blir författare innan de har läst denna toppbok.Bud Grace - Ernie älgar vidare
91-7524-106-4

En samling strippar om snåljåpen Sid. Så jävla skönt upplägg, fyra rutor på varje sida. Utgavs av Pandora Pockets som nu är rikare än troll. Ska beskriva första strippen, som är min favvo.

Sid är bekymrad. Hans vänner undrar hur det är fatt. Plötsligt skriker han ursinnigt för att han inte får låna pengar.


Det här är böckerna som skapat det vi idag ser tillbaka på som Historien. "Minnet är lika gammalt som pennan" är det coolaste jag har sagt, för det är verkligen så. Vem hade kommit ihåg Asien om inte Greene skrev om ett jättesnabbt tåg som gick just dit, eller vem hade varit rädd för Pirayor om inte Bud Grace hade ritat lustiga bilder på när den glupska rackaren käkar konstiga saker.