2s top 25 album


Kommer ni ihåg när vi skrev om kanon? När vi listade internets mest inflytelserika litterära verk. Ja nu är vi här igen! Fast nu går vi bara på subjektivt tycke/smak.

Daniel Norgren - The Green Stone
Alla Danne "Norsken" Norgrens skivor är lika bra, men man kan inte ha en diskografi i en sån här lista. Gillar du stillsam flumblues. Då är den här skivan något för dig.

Pink Floyd - Wish you were here
Den här EPn har allt! Allt från lägereldsdänga man kan skråla med grabbarna efter åtta pistonhead, till självrefererande spökrock med cool synth, till musik du tar psykologiskt knark till.

Euskefeurat - Aotom Taotom
Den här skivan måste man gilla om man är från Norrland. Annars blir man "tagen".

Christian Kjellvander - Songs from a two-room chapel
Ordet singersongwriter är så korkat. Sångare och låtskrivare, vilken bra genre. För att inte tala om man vill beskriva en sådan skiva: Singersongwriterskiva. Det låter ju som att man fått en stroke. Bra skiva! 5/5.

Mattias Alkberg - Bodensia
Har du varit i Boden någon gång? Inte? Då kommer du inte fatta den här skivan. Bara att skippa. Nej vänta! Det var skoj! Du kommer fatta. En punkgubbe gör diskbänksrealism med autotune. Sånt fattar ju du.

Antony & The Johnsons - Antony & The Johnsons
Ahnoni gör pop som du kommer att gilla om du uppskattar neofolk.

Johann Johannsson - Orphee
Filmmusik utan att det nödvändigtvis behövs en film. Musiken låter som att flyga helikopter över Island och jorden gick just under.

Black Sabbath - Black Sabbath
Indiebandet Black Sabbath är tillbaka med ännu en uppskattad skiva.

Thåström - Skebokvarnsvägen
Joakim "Torsken" Thåström gjorde comeback och var gubbe nu. Jag stod längst fram och hurrade. Som att läsa en liten självbiografi.

Säkert - Däggdjur
Annika "Nollan" Norlin ger dig känslor på ställen du inte visste du hade. Musiken låter som att du påtar i jordgubbslandet och plötsligt inser att du blivit vuxen.

Panopticon - The scars of man on the once nameless wilderness II
Nu blir det akustisk black metal comfry western från norra förenta staterna. Texterna handlar om att bli en sur gubbe i skogen som ser domedagen komma. Haschtag relate.

Grift - Aftonklang
Nu blir det akustisk black metal folkvisor från östgötaslätten. En liveskiva inspelad i en klosterruin. Texterna handlar om att bli en sur gubbe i skogen som ser domedagen komma. Haschtag relate.

Mwuana - 3:Nibla
En EP om att sälja knark trots att du har känslor. Kan inte relatera men man kan alltid använda fantasin.

Fleetwood Mac - Rumours
Det här är en känd skiva så det finns säkert beskrivning på internet. Sök på "fleet wood mac rumours album description". Maila rinkeybysugersnabela@hotmail.com och berätta så copypejstar vi här.

Coven - Witchcraft Destroys Minds & Reaps Souls
En timme djävulsdyrkan håller Jesus borta ur sinnet ditt. Spela för dina barn om de börjar prata om komfirmation.

Hellsongs - Hymns in the keys of 666
Loungecovers på kända metal-låtar. Produktionen är så välgjord att låtarna står väldigt väl på egen hand utan att du behöver hört originalen.

Sällskapet - Sällskapet
Danskar håller på med industri, melankoli och artisteri. Joakim "Jocke" Thåström är med på ett hörn.

Allan Edwall - Den lilla bäcken
Paradis-Oscar, känd från att ha skrivit romaner som Limpan, gör musik också! Genren är "killar som det går dåligt för", min favorit.

Tool - 10000 days
Extremt smart musik som man måste ha en väldigt hög IQ för att fatta. Normisar göra sig icke besvär. Om du gillar Rick & Morty kanske du förstår.

Gojira - L'enfant sauvage
"Sausage??" Tänker du. "Ska det bjus på korv!?" Jag är ledsen över att göra dig besviken. Det ska bjudas på välgjord metal. Om du inte lyssnar på dödsmetal men tänkt att du skulle vilja ge det försök så är säkert den här skivan ett bra ställe att börja.

Against Me! - Reinventing Axl Rose
Det är fuck-you-musik.

Atari Teenage Riot - 60 Second Wipeout
Musiken låter som att du slagit sönder ett skyltfönster på stureplan. Kravallpolisen går till motattack och alla springer. Alla utom du.

Gorgoroth - Instinctus Bestialis
Kommer ni ihåg den tuffa mannen på youtube som sa "Satan.."? Han är tillbaka och nu gör han musik också!

At the gates - Slaughter of the soul
Skivan som lade grunden till mycket av den moderna metal vi hör idag. Det enda som hindrar skivan från perfektion är att det inte finns några ordvitsar.

Martyrdöd - List
Crustpunk med skalor från folkmusik. Martyrdöd på en lista över 2s favoritmusik är som döden. Du kan sparka och skrika men tillslut kommer den. Tillslut är det över.

Betyg: 10