Låtar som påminner om mina ex


Äntligen är det dags att betygsätta mina exflickvänner baserat på vilken låt som först och främst dyker upp i huvudet när jag tänker på dem! En lista vi alla väntat på.

Vendela (2006-2007)
Låt: Pixies - Hey
Vendela hade en spellista på iTunes som ständigt gick på repeat när vi var hemma hos henne. Den här och My Morning Jackets "Off the Record" är de jag minns på rak arm. Båda ganska glättiga och glada låtar ändå. I kontrast till relationen som var en ganska mörk period i mitt liv. Härligt!
Låtbetyg: 5/10

Sara (2009-2010)
Låt: Miss Li - Ba Ba Ba
Oj vad dåligt den här låten åldrats. Det är nästan så att man tycker Miss Lis nya karriär som radiopopartist i och med "Komplicerad" är bättre än detta nonsens. Jag minns denna låt särskilt eftersom Sara ville starta youtubekanal och vi klippte in den här låten i en video där hon gick in och ut ur videon med olika outfits. Min första distansrelation, jag fick lära känna Linköping från Malmö.
Låtbetyg: 3/10

Jessica (2010)
Låt: Talking Heads - This Must Be the Place
Jag och Jessica var bara ihop i fem månader och det kan ha att göra med att vi gick i samma klass och bodde i samma 10 kvm-rum på Skurup folkhögskolas internat. Man hade ju blivit galen av att bo med vem som helst i den situationen. Just den här låten brukade hon alltid blunda och nicka till på ett kul sätt när den spelades.
Låtbetyg: 8/10

Denize (2017-2018)
Låt: Monica Zetterlund - Mister Kelly
Ja, vad hände där egentligen. Sju år som singel?? Undrar du kanske. Ja, men det kan ju vara nyttigt också. En helgmorgon lyssnade vi på Monica Zetterlund och i just den här låten gör hon till sin röst väldigt mycket, vilket gjorde att mitt ex som sjöng med i denna låt gjorde det på ett väldigt kul och dramatiskt sätt. "Det är jaaaag som ska gååååå"
Låtbetyg: 6/10

Lisa (2019-2020)
Låt:[Ingenting] - FÖRGÄTMIGEJ
De sjunger "back to Bagarmossen" i den här låten vilket är ironiskt eftersom det var där Denize bodde. Så när jag fick den här länkad till mig på pendeln från Ektorp Centrum till Sundbyberg från Lisas pendel mellan Askim och Kungälv på andra sidan kusten, så påminde den initialt om mitt tidigare ex, men lyssnar jag på den nu så får jag vara den där "nypirriga" känslan från pendeln blandat med vemod. En mörk men samtidigt lite söt nostalgi, den får mig dessutom bara att tänka på Järntorget och Göteborg, absolut inget Stockholmsrelaterat.
Låtbetyg: 9/10

Sanna (2021-nutid)
Låt: Christine and the Queens - Christine
Nu får ni ignorera rubriken en stund för det här handlar ju faktiskt om min nuvarande flickvän som jag är most definitely fortfarande förälskad i. Hon stod i kaffedrink-barkön på Popaganda som också sålde öl. Jag skulle bara ha en enkel bärs och jag frågade vad hon skulle beställa. Hon nämnde en kaffedrink och radade upp ingredienserna, då sa hon "grädde" på skånska och jag bad henne säga grädde igen. Det gjorde hon. Musik för mina öron. Vi bytte nummer och möttes någon timme senare på en konsert och hånglade hela kvällen. Sen kunde vi inte hålla oss ifrån varandra, tisdagen därpå var vi hos mig och onsdagen därpå var vi hos henne. Då satte hon igång albumet "Christine and the Queens - Chaleur Humaine" som vi måste lyssnat på minst sju gånger eftersom musiken spelades från köket och vi helt enkelt inte tog oss ut ur sängen på flera timmar *rodnar*.
Låtbetyg: 10/10

Ja, där han ni hela listan. Ett annat kul minne är när jag på en efterfest spelade "Kings of Leon - Knocked up" och en tjej kom fram och slog mig. "BYT LÅT BYT LÅT BYT LÅT!!!" ropade hon medan hon bankade på mig med armarna. Var försiktiga där ute med låtar som associerar till tidigare relationer! Man kan få känslor.

Betyg: 10