Rättfärssås och spagetti
Alla var vi fans av köttfärssås och spagetti när vi var barn. Det var det godaste man åt där hemma. Om man var normal, vill säga! Så ni onormala kan ju bara dra åt helvete.
Men nu har vi mognat och blivit ansvarsfulla. Det vill säga, vi vill inte hjälpa till att skada planeten och andra levande varelser. Vi tycker att det är viktigare att alla får ha det bra, än att några få får äta kött. Så vi äter Rättfärssås istället. Det smakar ju likadant liksom, och är minst tre gånger billigare.
Du behöver:
Spagge (ej maffia)
Tomat (passerad eller KROSSAD)
Grädde (du väljer varifrån den kommer)
Lök
Kikärtor
Oregano
Timjan
Salt
Tricket med kikärtorna är att du borde ha en mixer och göra en gegga av dem. Har du ingen mixer får du mosa dem lite med en gaffel eller skylla dig själv.
När du tagit sönder kikärtorna så steker du på dem i pannan. På samma gång har du kokat upp vatten som du slänger ner spaggen i.
När kikärtorna fräst på ett tag, så slänger du ner löken. När löken är lite genomskinlig så tar du i tomat och grädd. Sen oreganar och timjar du skiten ur maten. Avsluta med salt.
Häll av vattnet med pastan, och släng ner pastan och låt den sjuda runt lite med tomaten och allt det andra.
Klart. Minns din barndom, på ett sätt som är rättvist.
PS. Vill du ha det riktigt billigt så köper du obehandlade kikärtor och kokar dem själv. Kostar så sjuhukt lite.