Snatta - så gör du!


Trots namnet på artikeln uppmanar LG2S ingen till att snatta. Vi använder inte fula ord som ansvar och vårtgård.

Snatta är ett utmärkt sätt att dryga ut kassan under din luff. Denna artikeln innehåller en guide i hur man stjäl en Twix (gott godis):
Stoppa i fickan och spring!

Och nu: Tips och råd hur du gör när man snattar i en affär.

Förberedelser
Det är bra att ha ganska pösiga kläder. Det kan dölja utbuktningar i din klädsel Det kan vara bra att veta vad man skall sno innan man drar ut. En väska som du skurit ett snitt i ryggen är bra, då kan man bara stoppa in saker genom baksidan på väskan då den sitter på ryggen utan att behöva öppna den.

I affären
Det första du skall göra när du kommer in är att titta om dom har övervakningskameror, sträckkodsdetektorer och/eller kupade speglar. De är inga hinder, men de kan göra det hela lite lurigare. Kamerorna måste vara synliga så checka runt om det finns någon fläck där kameran inte kollar. Sträckkodsdetektorer vid utgångarna brukar oftast vara fejk, men det KAN vara riktiga och då KAN det PIPA. Om det piper måste du vara bra på att springa för då kommer snart länsman. Om butikspersonalen får tag i dig så kommer dom försöka hålla dig tills polisen kommer och kolla i din väska. Det har dom dock inga befogenheter att göra så du kan bara springa från dom, men dom kommer att anmäla dig, detta händer dock aldrig om du är diskret.
Om dom har speglar i taket kan du bara köra på för dom fattar ändå inte vad som är upp-och-ner när dom tittar i den, se också till att inget butiksbiträde är i närheten och ser, de tillkallar vakt och polis.

Det kritiska ögonblicket
Gå först runt i butiken och kolla läget. Ta sedan vad du vill snatta och gå till en avskild del av butiken där inga kameror eller folk befinner sig. Stoppa på dig vad du vill snatta och nu kommer den svåra biten: TA DET KALLT!! Du måste ha samma utstrålning som en vanlig kund hela tiden, det är VIKTIGT!!

Var skall jag stoppa saken?
Fickan är en klassiker, annars i den preparerade ryggsäcken, en tröja du sedan bär under armen (funkar bra till större saker), i byxlinningen, i en ica kasse, under halsduken, i skon, i kalufsen, fantasin is the limit.

TA DET KALLT!!
Detta är svårt, i alla fall dom första gångerna. Man får INTE verka nervös. Det är det dom OFTAST tar en på! Du skall verka helt som normalt, bara gå ut som ingenting har hänt, om man vågar kan man ta ögonkontakt och le på den i kassan då tror dom att man är trevligt, men grips ALDRIG av panik då kommer du att åka fast, TA DET LUNGT!!! Dom tror inte att du snor något om du inte utger några sådana signaler!

Vad skall jag sno?
Ett hett tips är ju godis! Det behövs alltid!!
Ett annat bra är böcker, ost (det är dyrt), kläder, öl, färdiggjorda mackor, kaviar, ja, allt i storleken mindre!
Man kan säga att en bra regel är att sno saker som:
1. Är dyra.
2. Är lagom små.
3. Du vill ha. För att sälja, behålla eller äta.

Vad händer om jag åker fast?
Du kommer att få en bot från polisen på ca 1500:-, betala eller så skickas det till kronofogden.
Om du är duktig på att snatta så snattar du snart för mer än 1500:- och kommer på så vis tjäna på det fast du åker fast! Det finns en sån där konstig regel att allt under 1000:- är snatteri, annars är det stöld. Rätta mig om jag har fel, men straffsatsen blir helt annorlunda om man snattar för mer än 1000:- och åker fast.

Snatta är ett bra sätt att dryga ut kassan men jag uppmanar ingen till att göra det! Bara om ni själva vill, men kom ihåg TA DET LUNGT! Det är bara du som vet att du snattar och om du inte verkar stressad eller rädd kommer ingen annan heller att veta det!
TA DET LUNGT, pröva dig fram så lär du dig!
Erfarenhet är ALLTID det bästa du har.Någon:
Tänkte att det kan vara schysst att tipsa om typkassar att snatta i. Har man något mer i dem som kläder och lägger grejerna underst så brukar der vara chill.

LG2S:
Vi tror på någon.

Pr0na:
Tips/Trix. Vill man vara lite 'high tech' som kidsen säger så kan du envisas med att leta upp ett riktigt larm ala typ en liten silvrig pryl eller så på baksidan av nån prislapp t ex. Denna pillar du sen loss (gärna många) och slinker sen ner i kasse, ficka eller allra helst nere i en uppvikt byxkant vid skorna. När personen sen knallar ut och det börjat tjuta gör du sakta och lugnt din exit! Svassar förbi och ger anklagande miner till honom eller henne så att så många som möjligt ser det. En ung grabb med långt hår är ett hett tips då många då tror att han är tjuv. Gamla virriga tanter är nästan bättre då de inte kommer att hitta larmet förren du är Långt borta. Att köpa ett billigt litet tuggummi för att framstå ännu mer som en vanlig kund är ett hett tips.

LG2S:
Vi tror inte på Pr0na.

Ajzz säger:
Tror gränsen för snatteri ligger på 500:-

LG2S erkänner:
Vi skyltar med falska summor D=

franscico skrev den här kryptiska ledtråden:
ett rad for att snatta
fungerar mycket bra i paris
gor ett hall i din jacka
jackan maste vara ratt sa stor inte for sjock men stor i langden
ga in i en dvd affaire
ifrankrike brukare dvd vara fortfarande i fodralet
ock bookaffare kan ocksa salja nya film dvder
gom fodralet i din jaka inuti med en liten kniv eller annat instrument ta ute dvd ure fodralet slang fodralet i sopptunan i affaren ( eller om ni kan inte na sopp tunnan slang den i ett annat gomstallen)
gom dvden i ett annat smalare fodrale i ett gomstallen.
gor det flera ganger om dagen , eller ollika dagar nar dom andrar pa pesonal
ga ut affaren och vanta en annan dag
ga in ock sna det som ar i gomstallet ;)
( jag lovar det funkar bara ni ser lungna nar ni manipulerar dvd i shalva jakan)
tro mej om ni hittar ett rigtit bra gomstallen for prularna som ni kommer o sna sa kommer dom i affaren aldrig hitta de)
jag gomde en gang i en affaire en mobil som jag hade snat i ett vantrum och 2 ar har gat och den har aldrig blivit upptakt.

Someone påstår:
Ett tips är att ge fan i att snatta kläder i klädbutiker, larmen e oftast jobbiga o kan ibland vara bra gömda. Sen brukar klädbutiker dra åt sig mycket snattande fjortisar, och fler civilare sätts in på sånna butiker, sen är det dessutom lätt för civilarna att vara diskreta, om vi jämför med en matbutik, vem fan skulle ställa sig 10 minuter o fundera på vilken hundmat som passar bäst o samtidigt kasta vaksamma blickar runt sig. AKTA!

Nicke tipsar
Man kan, om det man ska snatta är platt och litet, lägga det i plånboken. Där skulle ingen kolla. Funkar bl. a. med nötcréme-förpackningar.

Shumway tipsar om Proletärshopping:
Det enklaste och snabbaste sättet att få det man vill om man är många.
Se till att ni är ett bra gäng luffare. Det behövs olika många luffare beroende på hur står affären är. Gå sedan in och ta vad ni vill ha. Gå sedan ut och gå därifrån. De flesta som jobbar i affär vill inte ta en diskussion med 10 luffare för 75kr/timme i lön. 7/11 är perfekt för där tjänar folk alldeles för lite för att bry sig. Ni ska ha en attans otur om ordningsmakten ska hinna dit för det första och för det andra ska de lyckas ta er..... Sprid er och låt benen göra jobbet. Akta er dock för kameror

Trancesister berättar vad som gäller:
is i magen är det som gäller. man måste tro på att snatta är rätt. och det är det ju så länge man rackar i kedjebutiker eller andra större etablisemang. det kan vara värt att ta på sig lite mer normala kläder, om man nu är luffare.
genom att ha ett stort isblock i magen och agera normalt så ska man ha en jävla osis för att torska. iaf i sverige.

Johan berättar om kroppens eget hål:
Man kan gömma mer än man tror bakom ballongknuten, dvs i röven. Där får mindre korvar, tandborstar, tvålar, hårspännen leksaksbilar mm plats.

Proffset är proffsig:
Man kan faktiskt sno det mesta, ett bra tips är att du har en kompis med dig, din kompis ska ha ryggsäcken öppen. Ni går in och hittar det ni ska ha, vi säger te.x att ni ska sno hårfärg, då öppnar ni kartongen och sen så böjer din kompis sig ner för att "knyta" skorna. Då så tar du smidigt att slinker ner allt från hårfärgen ner i ryggsäcken och sen ställer du tillbaka kartongen ( Du kan även stänga den ). Sen går ni runt en bit sen så stänger du din polares ryggsäck och sen så går ni ut :)

Wikipedia hörde av sig:
Gränsen för snatteri är 1000 Kr sedan 2009.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Snatteri
Kolla under rubriken Sverige.

Johan hör av sig igen och har ändrat sig:
eller så ger man fan i att själa och gör rätt för sig....jävla tattarungar!

Mjao reppar sminket:
Om man är flicka (eller pojke) och vill skaffa sig billigt smink kommer hetaste tipset här: Gå till sminkavdelningen. Välj ditt smink (gärna riktigt litet, typ eyeliner-storleken). Stoppa sminket diskret i en ficka/göm det i handen. Gå till provrummen och ta med dig ett plagg på vägen för att verka trovärdig. Väl inne i provrummet pillar du av steckkoden på sminket och fäster den bakom spegeln. Stoppa ner sminket i din väska och knalla ut.

Flickan som återuppstod skriver långt och matnyttigt:
Larm på kläder är enkelt att komma runt om man vet hur man ska göra. Du kan t ex använda dig av en hemma tillverkad s k folie väska (preparerad väska) det funkar på de flesta larmbågar (INTE alla men dom flesta) annars kan man ta av larmen med lite fingerfärdighet, färglarmen däremot e lite trixigare men det går oxå o komma runt. En del matvaror kan också vara larmade i vissa butiker men då sitter det en klisterlapp på. O tycker man det är krångligt med larmen på kläder så e det bara o leta lite smidigt o diskret efter olarmade, dom flesta affärer missar o larma ganska många plagg. Dom små klister larmen som kan sitta på exempelvis smink o parfymer är relativt lätta o pilla bort, bara man är snabb o som fler sagt kall. Oavsett vilken affär du är i så bete dig som om du skall köpa varan/varorna o var diskret. Flacka inte med blicken o gå med bestämda steg. Ha inga uppseendeväckande kläder på dig, försök o slappna av o va inte rädd för att torska. Självklart måste man vara försiktig men e du rädd så knasar du dig själv med ditt kroppspråk. O psyka inte dig själv! Kom ihåg att det finns inget "förberedelse till snatteri" (även om vissa vakter o dyl går efter sina egna lagar som inte stämmer) ingen har rätt att stanna dig innan du passerat sista betalningsgräns (så e du orolig kan du dumpa av sakerna snabbt o lätt innan du gått förbi kassan) oftast ser du när det e knas. En vakt kanske går efter eller en annan kassör som väntar på dig utanför kassan, en civil råtta går efter dig överallt i affären. Du får oftast en känsla av att nåt inte stämmer, man skall alltid lyssna till magkänslan! Enda gången min vän, vi kallar honom Kalle, har åkt fast har varit just när han inte lyssnade till sin magkänsla, Kalle visste dessa ggr att han varit iakttagen o att det fanns råttor (civila vakter, ofta (läs ofta INTE alltid) RIKTIGA puckon som är ganska lätta att läsa o känna igen), ja i alla fall så vart chansen stor att Kalle skulle åka fast o han visste om det men Kalle var girig o gick ut ändå, då kan man springa men det finns en del jante hjältar som springer efter, det har Kalle oxå vart med om men Kalle drog på krokodiltårarna o snyftade fram en variant om stackars lilla Kalle som var hungrig o inte hade mat hemma, framför allmänheten när den dumma kassören ryckte tag i honom, men hör o häpna "allmänheten" försvarade Kalle o ett flertal erbjöd sig t om att betala för det Kalle hade tjuvat i mataffären!! Sann historia (namnet har dock ändrats för att skydda Kalles identitet). Jag vill absolut inte uppmuntra någon till att begå ett brott, men man gör allt för att "överleva". Alla har inte samma förutsättningar på arbetsmarknaden o det är stort tryck på jobben. Det finns hundra anledningar till varför man väljer att begå ett brott men vill man ha hjälp så finns hjälpen inte där! O det är var o ens eget samvete som avgör vad som är rätt o fel.

scurry
Jag har inte så mycket pengar, men jag behöver en grej från apoteket. (Det är hudvård inte typ medicin!) Är apoteket lätta att snatta från? produkten kanske inte har en bort-pillbar streckkod och det finns inga omklädningsrum. Detta är min första gång jag snattar. Snälla ge mig tips!

IyKyk
Men handlar d om klär kan man la bah ta mä de in i omklädningsrum o ha mä en liten sax o klippa av prislappar o sånt på plagg utan larmbrickor o sen bah vandra ut mä d lr?

LG2S
Den här artikeln har fått sitt eget liv med alla ord ovanför det här ordet.... vi rekommenderar ingenting - avgör själv.

axel.krigholm@gmail.com
Ett bra tips är att snacka i mobilen när du går ut. ”Jag hittade inte det jag skulle ha”

LG2S
Man kan också säga "nej mor jag skulle aldrig snatta en daim." och blinka mot kassören. Fast det får motsatt effekt.