Örebro


Gästartikel av Matilda

Man kommer till Örebro för att skaffa sig kärlek.
Bor man i Karlskoga blir man självklart ihop med en brud från Örebro för att komma ut mer. För er som bor i Stockholm är det fritt fram att leka med Örebroarnas hjärtan, för de är ju faktiskt när det kommer till kritan bara LEKSAKER.

Det finns mycket emotrassel i Örebro, då staden tyvärr har över trettio frikyrkoförsamlingar(ellernåtsånt, vad fan vet jag), men vem har sagt att det är nåt fel på emokillar? En emokille sviker aldrig.

Örebro för en luffare är nog ett relativt schyst ställe att mellanlanda på (om man tex. ska till Augustibuller); Vi har alla mataffärer utom Netto, och det finns många ungdomsmänniskor från gymnasieskolan "Karro" som skulle vilja lära sig mer om att luffa, dem använder man även som tillfälligt boende.

"Hur träffar jag en **Pilt?"

Steg 1. Du skaffar förstås en användare på communityt http://www.tumult.nu,
alternativ det kristna communityt http://www.fisken.nu/, (helgon går också bra att leta Örebroare på)

Steg 2. Börja skriva till alternativa emo-estetmänniskor. Här kommer dina flexsuperkrafter väl till pass; stå på dig, var lättsam, flirta, visa att din världsvana är intressant; men kanske det viktigaste av allt: BERÄTTA ATT DU ÄR MED I ETT BAND!!!!!!!1111111

Eftersom jag aldrig själv har varit tvungen att bo på vandrarhem/härbärge här (jag har alltid en väns soffa att sova på), så har jag ingen insikt alls i vad som gäller. Ni får helt enkelt googla er fram till nåt bra boendealternativ. Ett exempel på en länk som kommer upp när man googlar på Örebro + Vandrarhem är http://www.hepa.se/.

Örebro HAR ett härbärge, jag har till och med vänners vänner som bott där, men det finns inte. Det går inte att hitta(...om man som jag; inte alls har letat)!!!

Badhus/Badplats/Camping?
- Gustavsvik är ett inomhusäventyrsbad med alla tillbehör. Gustavsvik ligger en bit bort med buss, och ska visst ha det schysstaste alternativet till camping, för mer info --> GOOGLE.COM

Det lättaste utomhusbadet att hitta heter Alnängsbadet, en konstgjord pöl som ligger nedanför sjukhuset (ett barn drunknade där förra året, 2004, och vattnet smakar medicin). Utöver det badet finns det säkert flertal älskvärda alternativ (t.ex. ett par mil bort i småstaden Nora (den där alla går på marknad) - Norasjön.
OBS! I Nora är det kul att skrika "NORAHORA" till de kvinnliga förbipasserande cyklisterna. En mirakelkur om man ligger inför döden pga. tristress. Hålabor uppskattar alltid att flexas upp. ^^ )


Jag behöver inte berätta så mycket om Örebro annat än att allting är mycket lätt att hitta, - Det mesta finns (barer, bio, bananer, bilar, bröst, bussar, (klu)bbar, bacon, bensin, bakfylla, burhus, bårhus, bäckar och mycket mer) och om det finns, finns det CENTRALT SOM FAN! Och när du väl är här ska det nog inte alls vara svårt att fråga sig fram. För den blyge luffaren rekomenderar jag nån slags stadskarta.

Sevärdigheter?
- Nej, sevärdigheter är relativt, ty de är inte mer än vad man gör dem till.

Luffarsevärdigheter?
- Nja...det skulle ju vara Örebrotösarnas drömmar och tankar här i livet då.
Alla har en egen hemsk historia de ibland delar med sig av.


Nåt bra café?
- Kanske café Deed. Ett kristet café som ligger apnära Centralstationen (dit du kommer när du först anländer till Öre, du hittar café Deed genom att gå under trappen som ligger närmast Centralstationshuset, du hittar, TRO MIG). Dit kommer man för att äta rättvisemärkta majschips och sjunga med i Mulane rouge OST. Där kan du också fråga efter råd om din vistelse i Örebro, då de översociala människorna som jobbar där gratis, har koll på mer saker än mig.

Om du däremot är hungrig så går du bara runt hörnet där du finner både en tio kronorsaffär, Ali baba som säljer svinbillig mat från länder du inte visste fanns, samt en rättvisemärkt världsaffär - alla på samma gata.

Om allting skiter sig, och du varken kläder, husrum, mat eller pengar har kan du kanske vända dig till någon av alla församlingarnas välkomnande värme. De är jättebra på att vara skitsnälla om du inte är allt för ateistisk öppet, i deras närhet.

Låt inte Örebroarens dialekt avskrämma dig som luffare!!
- Vi önskar från djupen att våra hjärtan att vi inte gnällde.


**Någon som går på "Karro"

milq kan med gråten i halsen berätta att det går alldeles utmärkt att slå upp sitt tält i Slottsparken mitt i Örebro

Erfaren resenär: Om man vill ta sig till stadens centrum(det beryktade våghustorget) kan man istället för buss ta tåget gratis till södrastationen(som ligger brevid det beryktade våghustorget? eftersom ingen konduktör checkar biljetten din.