Star Wars Maraton (sanningen)


Att säga att man gör ett Star Wars-maraton när man bara ska se igenom dom sex filmerna, är inte något vidare Sci-Fi. Nej, Star Wars är större än dig. Star Wars är mer än ett dygn, och här kommer våran guide på hur du ska fördela tiden.

Så här ser alltså ett verkligt Star Wars-maraton ut:

Star Wars episode I

Star Wars episode II

Clone Wars och The Clone Wars

Clone Wars är tecknat våld som utspelar sig under klonkrigen. De gjordes för Cartoon Network och de första 20 avsnitten är svinkorta. Därför måste man se dem i rad, helst ihopklippt så det blir som en film och inte tjugo reklamsnuttar.

År 2008 utökades klongrishärvan med The Clone Wars. Det består i en cgi-animerad långfilm och en himla många teve-episoder i samma stil. Detta videomaterial måste alltså infogas någonstans mellan Episod II och III. Själva klonkrigskronologin (fint!) får du googla ifall det är viktigt för dig.


Star Wars episode III

Droids ('85)

Tecknat blodsvåld om R2D2's och C3PO's liv innan de träffade Luke Skywalker och resten av byggarna. 13 avsnitt buskis.

Star Wars episode IV

Star Wars holiday special

Alla tiders vinnare av mest cp Star Wars. George Lucas sa på ett konvent i Australien att han önskade att han hade tid och ork att leta upp ALLA kopior av denna och personligen slå sönder dem för att hindra att någon utsätts för högtidsspecialen. Orginaluppsättning och otecknat. Det handlar om att gänget ska hjälpa Chewbacca till Kaschyyk för att fira "Life's Day". Innehåller även en sekvens tecknat pumpapumpa-slåssheladagen-våld där man får träffa Boba Fett för första gången.

Star Wars Episode V

Ewokserien
Ewoks (tecknad serie)
Caravan of Courage (otecknad film)
The Battle for Endor (otecknad film)

Serien Ewoks är tecknat ultravåld om hur ewoken Wicket växer upp och plockar bär på den vänliga månen Endor.

En Boba viskade i mitt öra att första filmen Caravan of Courage handlar om en familj som krashlandar på Endor. Föräldraran blir kidnappade av en jätte (?).Wicket och de andra försöker rädda dom.

Samma Boba berättar att i the Battle for Endor blir föräldrarna mördade av rymdpirater och Ewoks blir tillfångatagna. Wicket och Barnen ger sig ut för att rädda dom.

Perfekt för alla som vill avbryta cliffhangern Empire Strikes Back, där Luke blir av med sin hand och Han Solo blir nerfrusen i kol, med gulliga fluffiga jollrande djur. Anspelar inte på sex överhuvudtaget.


Star Wars Episode VI
Tiden det tar

Filmerna är två+ timmar långa. Det blir alltså 12 timmar filmer. Sen kanske Clone Wars också är två timmar. Och vi säger att ewokfilmerna är 3 timmar tillsamman. Och så lägger vi på att droids och ewoks är kanske 6 timmar tillsammans. Holiday special är säkert 1½ timma. The Clone Wars är i skrivande stund inte färdigt men låt oss tippa på att det blir 6 timmar (så länge).

12+2+3+6+1½+6 = 30½ timme

Lägg på att man måste ta en 10minuterspaus i mitten för att lufta sig, så blir det ett dygn, 6 timmar och 40 minuter.

Tänk på att göra ditt Star Wars-maraton snarast, det blir längre för varje år.


Yoda Pop
Kortfilmen Thumbwars bör också ses under ett "riktigt" SW-maraton. Filmen är lite cp och skitful men ändå helt älskvärd. Det finns material från espisode IV, V och VI i den och så har Dark Vader en fingerborg som hjälm och Princess Leia har kanelbullar på huv'et.

LG2S
Det finns cirka trehundra timmar fanmaterial till Star Wars. Välj själv vilka du vill ta med på ditt personliga maraton. Vi på LG2S rekommenderar bortklippta scener och bloopers och Lego Star Wars.