Tältplacering


Du är på luff, du är lite trött, klockan börjar bli åt nattsnåret, dina ben är trötta och det är dags att slå upp tältet. Så vart skall du slå upp det?
(Här är några alternativ som jag själv gillar, utan inbördes årdning.)

1. I ett skogsbryn i någon lugn förort eller liten by:
Garanterat en hitt!! Du kommer (antagligen) inte att bli störd och du får ett fint ställe att tälta på!

2. I en park:
Funkar oxå, du kanske blir väckt på natten av A-lagare som vill ha sin bit av kakan (sova med dig i din sovsäck), men det kan funka.

3. På en gräsmatta bakom ett hyreshus:
Är bra, folk som bor i huset kan dock bli mistänksamma och fråga frågor men säg bara att du känner Einar (namnet kan varieras) som bor i huset så är allt lungt.

4. I skogen(!):
Du kommer att sitta för dig själv eller med din luffkamrat och förundras över hur jävla tråkig skogar är. Dom kan dock vara ganska fina men tråkiga, du riskerar att väckas av en kåt älgtjur men det är smällar man får ta!

5. Vid något slags vatten:
Sjö, å, vattenpöl, havet, allt funkar. Du kommer att få en fridsam kväll, med soft musik spelad av måsarna/änderna.

Det var några platser jag har att rekomendera, men du kan förstås tälta på trotoaren i stockholms innerstad om du vill det, med mig är det lugnt ändå.

Något du bör tänka på är att du skall tälta på en gräsmatta, det blir MYCKET mjukare då, och inte i en grop i marken. En bra idé är oxå att ha liggunderlag och sovsäck med dig när du tältar!

Out!Troll på 2K vill dela med sig:
om erfaren scoutjävel tänkte jag bidra lite. Bra tips om man tältar på sten (Eller asfalt) och man måste fästa stormlinor för att inte blåsa bort är att plocka ihop stenar eller liknande, och knyta fast tältlinan i. Samma sak om man sover på is. Om man sover på is eller snö är det också bra att lägga ett lager granris/pappkartong eller presenning under tältet. Bra ställen att placera tältet på är också mossa om man är i skogen, mjukare än gräs. Var även noga med att plocka bort stenar. Dessutom, ett bra tips, om det ser ut att vara regn på väg, se till att tältet är bra spänt. Inte bara ser det snajdigt ut, regnet rinner dessutom av, och bildar inte pölar som droppar ner i pannan på dig.