Dagstidningar


Visst, det är skönt som fan med en gammal hederlig dagstidning av papper att bläddra i på morgonkvisten. Fast hur coolt är det egentligen?
Reporter Seb skickades ut till "Tidningstjänst AB" där han skulle arbeta undercover en tid för att ta reda på mer om samtidsfenomenet dagstidningar.
Han kan nu rapportera att det kommer en ny dagstidning varje dag, vilket gör att gårdagens inte längre är aktuell idag. Alltså; människor tröttnar på sin ett dygn gamla dagstidning och slänger bort den som ett använt plåster så fort dom får en ny. Detta producerar ett enormt sopberg av gamla dagstidningar varje dag.
Undercoveragent Seb uppskattar att en medelstor skog(!) går åt till att producera dagstidningar dagligen.

Vidare så krävs att du har en adress för att kunna läsa i dagstidning. Tidningen ska komma ner i ditt brevinkast varje morgon innan du vaknar, är idén.
Vad händer då när du luffar i fem veckor?
Uppgifter om att man ska kunna få sin dagstidning till "det gula tältet på fältet" finns inte. Om du då har en prenumeration under luffen kommer du hem med ett fem veckor stort berg av gamla tidningar som inte längre är användbara. Otur.

LG2S tipsar om att istället läsa din dagstidning digitalt på internet, det är gratis och du kan göra det på vilken dator som helst med en internetanslutning!
Du kan börja här: Dagstidning.