SL


Står för kollektivtrafiken i Stockholm.
Självaste "SL" står för Stockholms Länstrafik, men essansen är det kollektiva.Trots enorma summor pengar per år har de extremt svårt att bygga acceptabla tidtabeller/få buss och tågbyten att funka. Stockholm skulle dock inte klara sig utan dem(SL alltså).

Allt inom SL är dyrt, och om du är bosatt i Stockholm är det smartast med någon form av månadskort. Besöker du staden är det dygns- eller tredagarskort som gäller. Modiga grabbar plankar. Och med "modiga" menar jag rika, och med "grabbar" menar jag ninjor, för det är en tia på stealth-skalan, och dyrt när du åker fast.Remsor eller kontanter bör du inte ens tänka på, det blir bara hundra gånger dyrare i slutändan.

Vissa åker gratis på bussen. Jag tänker inte tala om vilka, men ni får en ledtråd;
det låter som "de som har barnvagnar".
Så sno till dig en barnvagn/hjälp en barnvagn ombord och försök låtsas att det är din spädiz i vagnen. LG2S tar dock inget ansvar om detta går åt skogen.
För mer tips se rullstol.

Lättast är det att planka på pendeltågen, och på Roslagsbanan kan du låtsas att du sover. På tunnelbanan kan du hoppa över spärrarna, förutsatt att du inte vill planka dig in på t-centralen eller annan station där de har bytt till de lite högre, meckigare spärrarna, och på bussen kan du inte göra ett skit, alt. ljuga. Eller som anonym källa tipsar:
"Man KAN planka bussar ibland om man bara flashar ett ogiltigt kort lite kvickt."

Hur du känner igen en kontrollant:
De skiter i alla förutom just DIG. Lycka till.