Bananer


Bananer - Den snabbaste fastfooden som finns
Bananer - Inte bara gott men nyttigt också
Bananer - För Sverige i tiden
Bananer - För dig inte kan laga mat
Bananer - För ALLA tjejer, och några killar
Bananer - För dig som gillar att skala
Bananer - Nu UTAN pyjamas
Slogansen är många, men det är som jag brukar säga "Kär produkt har många slogans" (Se bara på *LG2S*).
Bananer är bland det mest lättlagade som finns ute på marknaden nu. Det ända som slår bananer i lättlagning är sötmandlar. Men sen är bananer billigare och godare.
Bananer innehåller massor med vitaminer och kolhydrater och mineraler, dessutom en skvätt protein och knappt nåt fett alls.
Dessutom har dom bra Glykemiskt Index (dvs, kolhydraterna i bananen bryts ner sakta) Lägst GI hittar du i det gröna bananerna, medans man enligt mig hittar godast smak i de gula bananerna. Men vissa gillar svarta bananer mer än andra.
För att tillaga en banan behöver du, ingenting! Dom är klara, det du behöver göra är att ta av skalet, för att slippa få i dig äcklig smak, som skalet innehåller.
Bananskalningen kan göras på två olika sätt:
1. Ta tag i pinnen och ryck den bakåt tills det klickar, och dra bitar av skalet neråt. (Detta är det vanligaste sättet) 2. Bit i den pinnlösa delen av bananen och skala därifrån. (Detta är det ovanligaste sättet, som bara bör användas när pinnen är DÖD!)

Om du vill vara ekonomisk så köper du vanliga bananer, om du vill vara snäll köper du ekologiska.

I Sverige äter vi i snitt 17,6 kilo bananer per person och år. LG2S siktar på att höja statistiken till minst 25 kilo under 2005!

Respons:

Från: Hannes
okej nu har jag gjort eran jävla bananskalning men vad jag undrar är vad jag ska göra av bananskalet när jag väl skalat bananen, hur kunde ni utelämna en såpass viktig bit?

LG2S svarar: Lägg det i papperskorgen eller i en kompost. Ligger det framme kan någon halka på det (filma och skicka till oss) eller det kan dra åt sig bananflugor.

Hemlig: "Banan med Bröd" är en delikatess uppfunnen år 2008 i Hamburg av två hungriga liftande luffare. Placera en banan i en bit upprivet vitt bröd och hugg in. Smakar som någon sorts fruktig underbar bakelse. Banan med Bröd helt enkelt. Serveras gärna med öl eller underlig läsk.