Ringen-trilogin


Tre böcker skrivna av Mr Tolkien. Av mystisk slump på stan, också tre filmer regisserade av Mr Jackson.

Kort sammandrag:

Sagan om ringen
Bilbo (known from Bilbo) lever med massa dvärgkompisar i ett ställe utan krig, porr eller slagsmål. Trist ställe vill säga. Mr B är gammal och tänker dra därifrån. Hans brorson Frodo vet INGET! Så Bilbo drar och Frodo liksom "WHAAAAAAAT!?"
Gandalf, en gammal ganjapuffande "trollkarl" vet så klart allt och mumlar i skägget om en ring som Frodo fick av Bilbo. Han drar iväg och kommer tillbaka för att berätta att "RINGEN ÄR DÖDSFARLIG". Dum farbror som ger bort den, säger LG2S.
Nu inleds en resa med Frodo och hans flummarpolare till Vattnadal, alvernas kollektiv, för att fundera ut vad som ska göras med ringen. På vägen blir de jagade av 9 gothare som diggar ringen. De träffar också luffaren Aragorn som är tyst och kunnig.
Väl i Vattnadal så gör alla visa män och stolta krigare så att Frodo, världens fegaste och kortaste person, får fortsätta ha ringen och ta den till ett skitstort berg med lava och monster. De går genom ett berg och träffar en balrog som dör. Det "gör" också Gandalf.
Frodo blir less på ALLT och drar från gänget. Men hans efterhängsne "vän" Sam vägrar fatta vinken. Bögvarning på Sam!

De två tornen
Anorektikern Gollum hänger på Sam och Frodo. Aragorn slåss, Gandalf trollar, Legolas (den onde i dramat) dör och resten är mest förvirrade. Gandalf dyker helt oväntat upp igen.

Konungens återkoms
Ringen förstörs. Gollum dör. Frodo dör också. Aragorn blir kung. Det onda vinner och de goda förlorar. Frodo och Bilbo drar med en båt till America.

Slut.

Debatt:

Nepa: Det märks att ni baserat alla kunskaper på filmerna, t.ex när ni skriver att Sauron dör i två tornen, (förmodligen menar ni trollkarlen Saruman) Det gör han itne i boken.. han dör i slutet av konungens återkomst.. blanda inte ihop Sauron och Saruman, det gör så många redan... för övrigt väldigt underhållande bit text =) Keep it up

LG2S: Bara för att visa var skåpet ska stå så la jag till några extra fel.