TV-Spel


Oj, vilket tungt ämne. *torkar svetten från pannan och röker en till näve sjömanstobak*

Såja...
Tv-Spel är något som jag tror har påverkat våran generations sätt att tänka och filosofera på massor av sätt. En interaktiv konstform och en mysig sysselsättning på regninga dagar, då det tar emot att luffa(på luffen kan man ta med sig en portabel variant, t ex ett GameBoy).
Öl och TV-Spel är varmt rekommenderat!!
Experimentera jättegärna med allt möjligt, men dubbelchecka med Drogernas ABC. Vilken substans som ter sig lämpligast beror självklart på vilket spel du spelar.

Jag läste någonstans att världens första tv-spel var en konsoll stor som ett hus och gick ut på att flytta runt en liten fyrkant i ett tvådimensionellt rum.
Sakta kröp tekniken framåt och tidlösa klassiker såsåm PacMan och Pong utvecklades. Idag kan man skryta om att man minns PacMan, men vi på Lg2s hatar dom som gör det... vi skyr dom som pesten och spottar på dom.

Måste jag skriva att bilden föreställer PacMan?
Jaha, ok då! *skrev*... hehe. skrev.


Det första man(jag) tänker på när man(fortfarande jag) hör ordet tv-spel är det tidlösa och stilbildande äventyret Super Mario Bros till Ninteno Entertainment System(NES).

En av de maskiner som bringat mig mest lycka/sorg/panik/innesittande på soliga dagar, är SNES:et(SUPER NES:et). Hundratals vackra spel i 16 hårt arbetande bitar. En skön handkontroll med massor av färgglada knappar, som man exhalterat pepprade på tills fingrarna började blödde, och slängde in i väggen när man dog på sista banan.
Oh, the memories... *fäller en och ½ tår*

Jag blir fan sprängkåt av att se Ryu göra en hadoken på T.Hawk i
"Super Street Fighter II", till SNES.


Självklart fanns det fler konsoller än Nintendos mördarmaskiner. Jag minns hur barnen i skolan förenades/krigade beroende på vilken konsoll de hejade på (ägde).
Det handlade då om SEGA vs Nintendo. En kamp giganter emellan. Nintendo hade flest knappar och några konsoller senare fanns inte SEGA kvar. Eller jo, jag tror att dom tillverkar spel till det onda... X-Boxet... Microsofts tillskott till marknaden. Ja, nu har Bill Gates fört upp sin flottiga näve i tv-spelsindustrins stjärthål också. Och jag klagar inte!

Nu har dom byggt en superversion av krysslådan som dom kallar Krysslåda 360, som säkert är lite bättre än den första på massa saker.

Nintendo och Sony har också bullar i ugnen... mer om dessa senare.

Ja, det här är då Halo 2, till X-Box.

Jag spelar TV-Spel rätt ofta. Nästan mer nu än... öhm... förut.
Det är kul! Testa om ni får chansen!!

(eventuella faktafel skyller jag på dålig research)

GAME OVER