Östersund


Östersund, Republiken Jämtlands huvudstad, ligger vid Storsjöns strand i norra Sverige.
Östersund är en stad att lita på, den har både närhet till fjällen och en alldeles egen festival som sätter lite extra fart på staden en vecka varje sommar.

Att ta sig till Östersund brukar inte vara några problem, det finns en tågstation varifrån tåg avgår upprepade gånger varje dag(!). Dessutom så finns det en busstation varifrån bussar avgår i alla riktningar.
Ett tips kan vara stanna till i Östersund en sväng om man är på väg till exempelvis Trondheim i syltformade Norge för att spexa loss med norrmänn. Varför man nu skulle vilja det, nuförtiden är det ju rökförbud överallt i Norge och alkoholpriserna är skyhöga.

Om du helt sonika upptäcker att du står i Östersund så kan det vara bra att veta lite om vad staden har att erbjuda en stackars neoluffare.
Du är säkert både trött och hungrig, mat är vad alla oftast är ute efter först. Jag får lov att tipsa om gamla tingshuset som har ett mysigt café med gamla biostolar och en massa jätteindie/jättepunk ungdomar. Du kan få en relativt billig kaffe med en sallad eller något annat smarrigt. Annars finns minst två billiga kebabhak på den mest centrala gågatan, börja på torget och följ den så hittar du en massa mer eller mindre bra saker.
Boende kan vara trixigt i Östersund, det billigaste hotellet jag känner till är Hotell Jämteborg som ligger ganska centralt till, dom har dessutom en massa rökrum och myspyz för dig om har lust. Dessutom brukar partysugna norrmän bo där, hitta några och kröka för LG2S och fosterland.

Tips: Kröka i badhusparken på sommaren, eller sitt på en stol och titta ut över storsjön. Om någon frågar vad fan du pysslar med så struntar du i att svara. Spotta ut en snus istället.