Varför dricka?


Jo nu var det ju det här med att dricka alkohol. Jag vet att ämnet har adresserats förut (men det kan ej bli för många gånger), så jag tänkte diskutera lite runt varför man dricker och lite olika anledningar man kan ha till att utföra denna aktivitet.

1. Att dricka för att glömma:
En mycket vanlig och beprövad anledninga att dricka, faktiskt en av dom älsta. När vardagen blir för hård, ta en titt i flaskan, och vips, dina problem är lösta!

2. Att dricka för att kunna uppföra sig
Också en mycket vanlig anledning att dricka. Det är dock lite alkoholist-varning om du behöver dricka för att uppföra dig. Exempelvis: du får en fråga om varför du kommer 10 minuter för sent, och allt du lyckas kraxa upp är ett sprucket "Vet du vad man får om man kör ett spädbarn i mixern" följt av ett exentriskt skratt , men du är ju nykter, så det är förståerlig! Så, du river i dig några järn, halsar en bärs och vips skulle du kunna battla ut Kofi Annan i en debatt!

3. Att dricka för att dö
Du gillar inte livet och försöker ta ditt liv med/med hjälp av alkohol. Kallas självmord i vissa kretsar, punk i andra.

4. Att dricka för att våga
Du ser en skitläcker pingla, du vill gå fram och snacka, du vill veta vad hon heter, vad gör du? Jo, du super till riktigt ordentligt, går fram och börjar snacka som fan! Du klarar av flera fina meningar på raken. Du är en gud med alkohol i blodet och det vet du?!

5. Att dricka för att få ett alibi
Du är på krogen, du har ställt till det riktigt rejält denna gång, morgondagen kommer att bli ett enda långt telefonsamtal med allt som du måste reda ut med alla du har förnärmat/förarjat/slagit/berättat spädbarnsskämt för. Lösningen är då: DRICK FÖR ALLT VAD TYGEN (alternativt plonkan) HÅLLER! Detta är ett sådant läge då du vill vakna utanför din port med en spya i armhålan och en bultsax (vanlig) i byxbenet, då är det bara att säga "Jag var ju full, jag minns inte ett smack" och det kommer att funka!

6. Att dricka för att däcka
Du har tråkigt, väldigt tråkigt, så du dricker för att somna och ha lite roligt på vägen.
Jag refererar till ALLA (samtliga) artiklar i artikelserien
Däcka med:
byst
Eisenhower
filt
flirt
flit
flöjt

Som ni ser så finns det massor av anledningar att dricka, något outforskat är dock "att dricka för att ha kul". Jag skall testa den kategorin och kommer snart med en fullständig rapport om "att dricka för att ha kul", men så länge håll till godo med dessa uppskrivna alternativ.

Mycket nöje!