Soundtrack


Vare sig vi har musik på eller inte så hör man det nästan alltid; När man glider ute på stan, sitter och skriver vid datorn, har sex eller bara bara är i en viss sinnestämning. Det är vårt soundtrack, den musik vi hör som om allt vore en film.

Varje luffare behöver givetvis ett soundtrack. Om det är en filmskada vet man inte, men i och med att stunden aktiverar yttligare ett sinne (under namnet hörsel kanske?) så förgyller vi den, och kanske kommer ihåg den bättre? Fast bara du själv kan avgöra vad som är ditt soundtrack, men det man inte hört kan man inte ha hört. Ta gärna tips av andra, vad deras luffarmusik kan vara.

Ett tips är att inte fixera dig vid en särskild stil/artist. Blanda efter vad du tror kan vara bäst för den specifika stunden. "Little green bag" med George Baker är perfekt glidarmusik (alla som har sett Reservoir Dog förstår nog) eller om du har blivit dissad av en fläskpanda och är på väg hem med ditt misslyckande, då passar Supertramps "Take the long way home". Som sagt, ta tips av andra luffare och blanda friskt.

Bäst är att ha mp3-spelare, som du kan lagra mycket musik i, och slippa hålla på att byta skivor och band ständigt och jämt. Finns en hel del billiga spelare ute på marknaden nu, och om du vill ha ett sjysst soundtrack med stort urval så kan det vara värt en investering. Dom flesta är ganska små och lätt att gömma, sen om du super bort den eller skyller på Cowboys är en annan sak.